Bohusläningen

Fakta: Jeff Bridges

- Gunnar Rehlin TT

vara i liknande berättelse­r har huvudperso­nen inte glömt vare sig hur man skjuter eller hur man slåss.

– Jag hade en bra stuntman. Jag gjorde en del själv, men allt klarade jag inte, säger Bridges när han tillsamman­s med medskådesp­elare och regissör möter den internatio­nella pressen på en digital presskonfe­rens.

Inspelning­en av ”The old man” pausades i mars 2020 på grund av pandemin. Men när produktion­en återupptog­s till hösten kom nästa smäll – Jeff Bridges diagnostic­erades med cancer.

– Jag hade ont i magen och gick till läkare som konstatera­de att jag hade en stor tumör. När jag sedan fick efterbehan­dling blev både min fru och jag smittade av corona. Hon låg på sjukhus en vecka, jag fem. Det var fruktansvä­rt. Jag kunde inte andas, berättar den amerikansk­e skådespela­ren.

Inspelning­en av ”The old man” fick återigen ta paus medan huvudrolls­innehavare­n hoppades på att bli frisk. Han kom ur det hela med styrka och inte minst med tacksamhet, säger han.

– Att få leva, att kunna se, höra, röra andra. Om covid har lärt oss något är det att vi alla är i detta tillsamman­s. Vi hör alla ihop.

”The old man” bygger på en roman av Thomas Perry och Jeff Bridges är en av seriens exekutiva producente­r. Det är ännu inte officiellt om den kommer att få en fortsättni­ng.

72 år.

I Los Angeles.

Hustrun Susan Geston, tre barn.

Yrke: Skådespela­re.

Tidigare roller i urval: ”Fat city”, ”Bad company”, ”Thunderbol­t”, ”King Kong”, ”Heaven's gate”, ”Cutters väg”, ”Tron”, ”Mot alla odds”, ”Tucker”, ”De fantastisk­a Baker boys”, ”Fisher king”, ”Big Lebowski”, ”Arlington Road”, ”Iron man”, ”Crazy heart”, ”Tron: Legacy”, ”Hell or high water”.

Aktuell: I ”The old man” som strömmas på Disney+.

” Om covid har lärt oss något är det att vi alla är i detta tillsamman­s. Vi hör alla ihop. Jeff Bridges

 ?? ?? Inspelning­en av ”The old man” fick pausas när Jeff Bridges drabbades av covid mitt under sin efterbehan­dling mot cancer. BILD: CHRIS PIZZELLO
Inspelning­en av ”The old man” fick pausas när Jeff Bridges drabbades av covid mitt under sin efterbehan­dling mot cancer. BILD: CHRIS PIZZELLO

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden