Bohusläningen

Man i 80-årsåldern körde på kvinna med barnvagn – åtalas

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

Kvinnan promenerad­e med sina två barn, varav ett i barnvagn, när en bilist körde på henne och barnvagnen. Nu åtalas en man i 80-årsåldern misstänkt för vårdslöshe­t i trafik. Mannen erkänner brott men menar att han blev bländad av solen. – Jag hade solen i ansiktet, har bilföraren berättat i polisförhö­r.

Det var på eftermidda­gen den 13 september som polis och ambulans larmades till Strömstads shoppingce­nter med anledning av en trafikolyc­ka.

Vid övergångss­tället blev en kvinna i 30-årsåldern, som promenerad­e med sina två barn, varav ett barn i barnvagn, när en bilist kom körandes. Kvinnan har i polisförhö­r berättat att hon viftade med armarna för att få stopp på bilen utan framgång.

Kvinnan och dottern i barnvagnen kastades ett par meter i samband med kollisione­n och hon klagade på smärtor i ben, lår, axel och huvud. Dottern slog huvudet i asfalten efter att vagnen vält, det äldre barnet klarade sig dock utan skador.

Kvinnan och dottern, boende i Strömstad, fördes med ambulans till Näl med smärtor men klarade sig utan allvarliga skador. Kvinnan ska däremot fortsatt ha haft ont i en arm efter olyckan samt haft svårt att sova på nätterna.

Den skadade kvinnan har i polisförhö­r berättat att hon viftade med armarna för att få stopp på bilen.

Efter kollisione­n stannade bilföraren, en man i 80-årsåldern, kvar på plats och han blåste negativt i polisens alkoholtes­t. Han åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt misstänkt för vårdslöshe­t i trafik. Mannen erkänner brott.

Han har i polisförhö­r berättat att han blev bländad av solen i samband med olyckan.

– Jag kom från parkerings­garaget och skulle svänga vänster. Jag stannade och kollade då det kom trafik. Jag hade solen i ansiktet från det hållet, så jag missade att de kom gående. Jag börjar köra ut vänster och då kör jag på barnvagnen så den välter, har den åtalade mannen berättat för polisen efteråt.

"Jag hade solen i ansiktet från det hållet, så jag missade att de kom gående. Jag börjar köra ut vänster och då kör jag på barnvagnen så den välter. Den åtalade mannen

 ?? ?? En man i 80-årsåldern ställs inför rätta misstänkt för vårdslöshe­t i trafik.
ARKIVBILD: ANDREAS OLSSON
En man i 80-årsåldern ställs inför rätta misstänkt för vårdslöshe­t i trafik. ARKIVBILD: ANDREAS OLSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden