Bohusläningen

Jordgubbso­dling utsatt för stöld

Nattliga intrång är ingen ovanlighet på Rödsgubben­s jordgubbso­dlingar runt om i Bohuslän. Men nu har bär och diesel stulits för fjärde gången på bara en månad.

- Tilda Rokicki tilda.rokicki@bohuslanin­gen.se

” Det värsta är egentligen dieseln. Den är ju redan så dyr. Jakob Lundin chef på Rödsgubben.

Det var i söndags som Jakob Lundin, chef på Rödsgubben, upptäckte att tjuvarna slagit till vid jordgubbst­unnlarna i Svarteborg. De stal bland annat jordgubbss­äckar, diesel och brandsläck­are. Gödselblan­daren och traktorn har även förstörts med klippta kablar och dylikt. Det är fjärde gången på en månad som Rödsgubben utsätts för denna typ av sabotage och stölder.

– De har tagit plantor som vi har i odlingssäc­kar, vilket är högst ovanligt. Fast det värsta är egentligen dieseln. Den är ju redan så dyr och det är väldigt tråkigt att en av våra traktorer tömts på 250 liter, säger Jakob Lundin.

Han berättar att området alltid har varit öppet så att fotgängare och

ryttare kan passera men nu tvingas Rödsgubben till att vidta åtgärder. Stängsel kommer i första hand att sättas upp. Vid odlingarna finns ingen ström vilket försvårar eventuell uppsättnin­g av kameror.

Är ni oroliga för att det ska ske fler stölder?

– Ja en viss oro känner man, särskilt inför midsommar. Tidigare år har vi varit med om att folk har plockat jordgubbar under nattetid och sedan sålt vidare dem, säger Jakob Lundin.

 ?? BILD: RÖDSGUBBEN ?? I söndags upptäckte Jakob Lundin, chef på Rödsgubben, att tjuvarna slagit till vid jordgubbst­unnlarna i Svarteborg.
BILD: RÖDSGUBBEN I söndags upptäckte Jakob Lundin, chef på Rödsgubben, att tjuvarna slagit till vid jordgubbst­unnlarna i Svarteborg.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden