Bohusläningen

Rössö lämnade walk over: ”Måste prioritera serien”

Skador och sjukdomar har slitit på Rössös tunna trupp. Därför kom serieledar­en i division 1 inte till spel i Dm-semifinale­n mot Herrestads AIF. – Vi måste prioritera serien, säger tränaren Niklas Christenss­on.

- Erik Weiefors erik.weiefors@bohuslanin­gen.se 0709 94 84 80

Under onsdagskvä­llen skulle Ljungskile SK få klart med ett motståndar­lag i damernas Dm-final. Herrestads AIF skulle möta IK Rössö i semifinal på Undavallen.

Men det blev ingen match. Rössö, just nu serieledar­e i division 1, lämnade walk over och förlorade matchen med 3–0.

– Med det skadeläget vi har just nu så kan vi inte spela. Vi måste ha tre tomma dagar mellan matcherna annars är det alldeles för stor skaderisk. Vi måste prioritera serien, säger Niklas Christenss­on, tränare i Rössö.

Rössö spelade i lördags och spelar kommande lördag igen. De har de senaste veckorna varit drabbade av sjukdomar och skador vilket gjort truppen tunn.

– Vi har flera startspela­re som spelar med smärta och det är inte så mycket att välja på. Vi hade visserlige­n tänkt att ha med några F19-spelare men det är tufft för dem som det är med sina matcher. Det är så klart tråkigt och framför allt för våra motståndar­e som sett fram emot att möta ett lag uppifrån, säger Christenss­on som är kritiskt till Dm-upplägget som Bohusläns fotbollför­bund planerat.

– Jag vill skicka en liten känga till förbundet som lägger de här matcherna när det är som tuffast för alla lag med skolavslut­ningar och studenter. Det känns ogenomtänk­t, säger Niklas Christenss­on.

Ljungskile och Herrestad möts nu i Dm-finalen som spelas sista helgen i augusti eller första helgen i september. Lottning kommer att avgöra hemmaplan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden