Bohusläningen

Ettanklubb­en sparkar tränaren – lånar ersättare

Agim Hasani fick sparken efter Oskarshamn­s AIK:S svaga säsongssta­rt i Ettan södra. Ersättaren lånas in från allsvenska Kalmar FF.

- Erik Weiefors erik.weiefors@ bohuslanin­gen.se 0709 94 84 80

Att spelare lånas mellan klubbar är inget nytt, men att tränare går på lån är ovanligt. Nu har det hänt i Oskarshamn­s AIK, seriekonku­rrent till Ljungskile och Oddevold i Ettan södra, som haft en tung start på säsongen. Den småländska klubben sparkade tränaren Agim Hasani under tisdagen då laget bara hade tagit elva poäng på tolv omgångar.

– Agim har gjort det jäkligt bra under de här åren han har varit här. Men i dagsläget så når han inte ut med sitt budskap och då krävs det en förändring i någon form. Det är så vi har resonerat i det här läget, säger sportchefe­n Stefan Johansson till Barometern.

Under onsdagskvä­llen blev ersättaren klar. Oskarshamn lånar Kalmar FF:S U19-tränare Emin Nouri under resten av säsongen. 36-årige Nouri spelade i KFF mellan 20082021 då det blev hela 263 allsvenska matcher och ett Sm-guld 2008. Sedan i vintras har han varit en del av U19-lagets ledarstab.

– Det är en kille med otrolig rutin från spel i högre divisioner. Han vet vad som krävs både på träning och på matcher för att prestera. Det primära i det här läget är att rädda upp och få lite eld i laget. Lite nytt ”go” i det, säger Stefan Johansson om Emin Nouri.

Oskarshamn­s övriga ledare blir kvar. Där ingår den tidigare Oddevoldsp­elaren

Daniel Ahonen

Örn.

 ?? ?? Niklas Christenss­on, tränare i IK Rössö.
BILD: TOBIAS ÅBERG
Niklas Christenss­on, tränare i IK Rössö. BILD: TOBIAS ÅBERG
 ?? ?? Emin Nouri.
BILD: SUVAD MRKONJIC
Emin Nouri. BILD: SUVAD MRKONJIC

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden