Bohusläningen

Nya tag i Uddevalla, tack!

- BILD: LASSE EDWARTZ Margaretha Johnsson

Efter många års politiska strider är äntligen byggandet av badhus och brandstati­on igång - bravo. Förmodlige­n behöver vi inte oroa oss för att någon budget sprängs, för det brukar inte finnas någon vid kommunens byggprojek­t.

Ett av socialdemo­kraternas vallöften i år är att det ska byggas fler bostäder i Uddevalla. Vad har man tänkt att göra för att stimulera och underlätta i stället för att ”sätta käppar i hjulet” för byggherrar (politiker är inga byggherrar) så att de bygger?

Det var bråttom att riva hus (till höga kostnader) på Bodele för några år sedan i stället för att fortsätta hyra ut dem och ha ett ”levande” område året om. Varför kan man fråga sig. När ett privat hus intill Bodelepark­eringen var till salu för några år sedan köpte kommunen det med motivering­en att det skulle användas som servicehus för de som nyttjar gräsplaner­na. Tyvärr har huset bara förfallit och bebos (gratis och med kommunens goda minne) av husockupan­ter sedan några månader. Det är beklagligt att skattepeng­ar används så.

Det är många, inklusive kommunpoli­tiker och kommunala tjänstemän, som vill ha ett levande centrum. Hur ska denna önskan kunna uppfyllas när den ena gatan efter den andra, år ut och år in, stängs av och grävs upp med påföljd att uteserveri­ngar inte kan öppnas, entréer är svåra att nå med mera.

Andra kommuner klarar arbeten med gator snabbare och smidigare. Till syvende och sist handlar det, förutom av vilja, om kunskap och planering. Vidare kan man undra varför en entreprenö­r, under lång tid, tilllåts att använda delar av torget för bodar, materialup­plag och parkering av egna fordon.

Snälla politiker och tjänstemän i Uddevalla vakna och agera så att kommunen ”lever upp” igen!

 ?? ?? Ett av socialdemo­kraternas vallöften i år är att det ska byggas fler bostäder i Uddevalla, uttrycker skribenten.
Ett av socialdemo­kraternas vallöften i år är att det ska byggas fler bostäder i Uddevalla, uttrycker skribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden