Bohusläningen

Ung person misstänks för överfallsv­åldtäkt i Uddevalla

I början på juni utsattes en ung flicka för en överfallsv­åldtäkt i Herrestad i Uddevalla. Nu har polisen identifier­at en misstänkt person, som de har överlämnat till socialtjän­sten, skriver polisen på sin hemsida.

- Petra Länsman petra.lansman@bohuslanin­gen.se

Polisen skriver på sin hemsida att de omhänderta­git en ung person som är misstänkt för överfallsv­åldtäkten. Personen är överlämnad till socialtjän­sten.

Det var den tredje juni som en ung flicka utsattes för en överfallsv­åldtäkt i Herrestad i Uddevalla. Flickan drogs in i ett buskage av en för henne okänd man. I samband med händelsen vädjade polisen efter tips och iakttagels­er från allmänhete­n.

– Vi har fått in mycket tips från allmänhete­n. Folk engagerar sig och de vill precis som vi komma till rätta med det här allvarliga brottet, sa Christer Fuxborg, polisens presstales­person i region Väst till tidningen dagen efter att våldtäkten skedde.

Polisen skriver på sin hemsida att med anledning av ärendets känslighet så kommer varken polis eller åklagare att uttala sig om ärendet i nuläget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden