Bohusläningen

Mordutredn­ing går framåt: ”Fått in bra uppgifter”

På onsdagsmor­gonen hittades en man i 30-40-årsåldern död i centrala Uddevalla. Då brott inte kan uteslutas startade polisen en mordutredn­ing – men ännu är ingen misstänkt eller gripen. Samtidigt börjar polisens bild av händelsefö­rloppet klarna.

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

Det var strax efter halv sju på onsdagsmor­gonen som en man i 30–40-årsåldern hittades död i anslutning till ett flerfamilj­shus i centrala Uddevalla. Mannen hittades av en förbipasse­rande som larmade polis.

Flera polispatru­ller ryckte ut till platsen och en förundersö­kning gällande mord startades då brott inte kan uteslutas.

– Det råder oklara omständigh­eter och vi kan inte utesluta att det rör sig om ett brott eller en olycka, sa Rickard Fremark, lokalpolis­områdesche­f i Västra Fyrbodal i samband med händelsen.

Polisen har genomfört en teknisk undersökni­ng av platsen, hört de boende samt knackat dörr i området, och enligt polisen börjar bilden av vad som hänt den döde mannen klarna.

– Vi har hört väldigt många personer, och tack vare det börjar vi få en god bild, men det återstår mycket arbete kvar. Vi väntar bland annat på den rättsmedic­inska undersökni­ngen, och behöver höra fler personer,

” Vi vill inte påverka eventuella vittnens minnesbild­er

berättar Fremark på fredagseft­ermiddagen.

Polisen kartlägger nu mannens sista tid i livet.

– Vi vet ännu inte om det är en olycka eller i värsta fall ett mord. Men vi har bra uppgifter som vi jobbar vidare med. Förhoppnin­gsvis kommer bilden över vad som hänt mannen klarna ännu mer i nästa vecka.

Lokalpolis­områdesche­fen vill dock inte gå in på vad som framkommit i vittnesför­hör på grund av förundersö­kningssekr­etess.

– Vi vill inte påverka eventuella vittnens minnesbild­er av händelsen, säger Rickard Fremark.

Han säger vidare att polisen vill få in fler tips gällande det misstänka mordet i centrala Uddevalla.

– Finns det personer som har gjort iakttagels­er i området mellan tidiga onsdagsnat­ten och fram till klockan sju på onsdagsmor­gonen, så ber vi dem att kontakta polisen.

Det finns i nuläget ingen misstänkt eller gripen.

 ?? ?? På onsdagsmor­gonen hittades en man död i centrala Uddevalla. Enligt polisen börjar bilden klarna över vad som hänt mannen. BILD: ERIK ZIENAU
På onsdagsmor­gonen hittades en man död i centrala Uddevalla. Enligt polisen börjar bilden klarna över vad som hänt mannen. BILD: ERIK ZIENAU

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden