Bohusläningen

Bygglov klart – så här ska Badis i Fjällbacka se ut

-

Funkispräg­eln på gamla Badis i Fjällbacka lever vidare. – Vi bestämde oss för att låta den se ut ungefär som den gjorde när den uppfördes 1937, säger Johan Järund på Järund Invest som tillsamman­s med fastighets­utvecklare­n Fiskaregår­den bygger de sju mycket exklusiva lägenheter­na.

Det var en gång en blomstrand­e samlingspl­ats med restaurang, bar och dans.

Nu står Badis mest och förfaller, krossade fönster är igensatta med plywood och byggnaden omges av stängsel med uppmaninga­r till målsmän att ansvara för sina minderårig­a.

Fjällbacka­bröderna Johan Järund, ekonomiche­f, och Tomas Järund, marknads- och kommunikat­ionsansvar­ig, på fastighets­utveckling­sbolaget Fiskaregår­den möter upp. Det är ett tjugotal år sedan som de köpte Badis och processen som lett fram till nutid är lång.

Johan Järund, som själv arbetat som vakt på stället släpper in genom en av dörrarna. Genom den mörka källaren med diskrum och kök, genom små utrymmen och tygbeklädd­a trappor leds man upp till dansgolvet.

– Vi funderade på hur arkitektur­en av nya Badis skulle se ut. Antingen bygger man något som har modern stil eller så går man tillbaka och bevarar den stilen som byggnaden har. Vi bestämde oss för att låta den se ut ungefär som den gjorde när den uppfördes 1937, säger Johan Järund.

Projektet har stötts och blötts i flera omgångar. Från början ville de bygga elva lägenheter men utifrån den arkitektur­en som de bestämde sig för gick det inte.

– Det blir för mycket konstiga ytor då, säger han och Tomas Järund fyller i:

– Eftersom vi vill behålla arkitektur­en som den är finns det många parametrar att ta hänsyn till. Ett återkomman­de problem vid nypro

 ?? ?? Här är skissen till hur den nya byggnaden ska se ut.
Här är skissen till hur den nya byggnaden ska se ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden