Bohusläningen

Kom tre timmar före – inte tidigare

-

RESOR

Swedavia vädjar nu till resenärer att sikta på att komma till Arlanda tre timmar före avgång – men inte tidigare, eftersom de då riskerar att bidra till kökaoset. – De som kommer innan kan komma att hänvisas till ett väntområde, säger Swedavias presschef Robert Pletzin.

Tilltaget är det senaste för att tackla problemet med långa köer på landets stora flygplats nu när semestern närmar sig för många och läget kan bli än mer ansträngt.

Rekommenda­tionen är alltså att resenärer ska vara ute i god tid – tre timmar – men inte mer. Blir det stockninga­r har Swedavia laddat upp med entrévärda­r, som kan kontroller­a om resenärer kommer i lagom tid, och då hänvisa dem till ett väntområde.

–Det är en åtgärd som vidtas om det finns risk för trängsel, understryk­er Robert Pletzin.

Det är numera också möjligt att gå mellan terminal 4 och 5. Den som har checkat in sitt bagage kan därmed använda vilken säkerhetsk­ontroll som helst i terminal 5 eller 4. Vid sjutiden i går morse hade kötiden i säkerhetsk­ontrollen på terminal 5 på Arlanda sjunkit från 45 till tio minuter.

– Vi har lyckats jobba undan morgonrusn­ingen, den planar ut nu, sade Ellen Laurin, pressansva­rig på Swedavia, till TT strax efter klockan sju på morgonen.

Tidigare på morgonen var köerna cirka 45 minuter långa i terminal 5 medan köerna i terminal 4 var något kortare. (TT)

 ?? Foto: TT ?? Öppnandet av terminal 4 har gett effekt på kötiderna.
Foto: TT Öppnandet av terminal 4 har gett effekt på kötiderna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden