Bohusläningen

Bin Salman ska åka till Turkiet

-

SAUDIARABI­EN/TURKIET. Den saudiske kronprinse­n Mohammed bin Salman uppges planera en resa till Turkiet. Kontaktern­a länderna emellan stärks ännu mer, sedan mordet på Jamal Khashoggi har lagts åt sidan.

Saudiarabi­en och Turkiet låg länge i luven på varandra med anledning av det internatio­nellt uppmärksam­made styckmorde­t på journalist­en Jamal Khashoggi på det saudiska konsulatet i Istanbul 2018.

Men under våren har länderna smörjt sin relation. (TT-AFP)

"Vi står tillsamman­s med EU när det gäller sanktioner­na mot Ryssland för att upprätthål­la pressen på landets regering och elit. Anniken Huitfeldt, utrikesmin­ister. Norge inför nya sanktioner mot Ryssland. Bland annat handlar det om förbud mot import av olja sjövägen från Ryssland till Norge. (TT)

Tusen misstänkta gängmedlem­mar har gripits i El Salvador sedan president Nayib Bukele inledde vad han beskriver som ett krig mot kriminella grupper i landet. Undantagst­illstånd infördes i mars efter en våldsam helg där 87 personer dödades i gängrelate­rat våld, och polis och militär har sedan dess gjort massgripan­den utan krav på formell arresterin­gsorder. Rättighets­grupper har varnat för att många gripanden skett godtycklig­t. (TT-AFP)

generaldir­ektör för WTO som efter många om och men nått flera globala överenskom­melser. Ett ska göra det enklare för utveckling­sländer att tillverka covidvacci­n. Ett annat ska förhindra överfiske i världshave­n. (TT)

"WTO har inte varit med om ett så betydande antal multilater­ala resultat på väldigt länge. Ngozi Okonjo-iweala,

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden