Bohusläningen

Publikfest­en är tillbaka – mitt i centrum

-

Kroppskult­urs ungdomstur­nering Junicupen må ha bortåt ett halvt sekel bakom sig, men när turneringe­n under fredagen kör igång igen efter två års uppehåll – nu mitt i Uddevalla centrum – så är spänningen stor i turnerings­ledningen. – Det är som att börja om från början. Vi har fått tänka om och tänka nytt, säger klubbchefe­n Roberto Sölsnaes.

Pandemin var i sig ett ett tungt bakslag för Kroppskult­ur, men föreningen trodde förstås inte att man skulle tvingas att även fysiskt flytta turneringe­n igen.

– Vi fick välja mellan att köra eller inte köra, säger Roberto Sölsnaes i en kort paus under det intensiva förberedel­searbetet.

Man kan inte säga att tiden har stått still kring Junicupen. Från tiden på Gustafsber­gs gräsplaner gick flytten av cupens centrum först till Rimnesområ­det. När det nu byggs om fick cupens centrum hitta en ny plats och det är ingen lätt sak i Uddevalla om man vill minimera transporte­rna mellan boenden, matplatser, cupcentrum och de hallar där de äldre klasserna spelas.

– Praktiskt för oss, men även som spelare och ledare vill man ha närheten.

Museiparke­n har funnits på föreningen­s radar i några år, men nu blir den och stora delar av Kampenhofs

” Det mesta är nytt så det är verkligen en omstart

parkering plats för 15 planer.

Under de senaste dagarna har klubbens herrlag haft som sin uppgift att rulla ut och med precision foga ihop filtmattor på asfaltsund­erlaget. En lösning som inte använts tidigare i Sverige.

– Det är förstås spännande att se hur det tas emot och hur det går om det blir ett ordentlig skyfall, säger Roberto Sölsnaes.

200 lag, varav 20 från Norge, kommer till Uddevalla där 1500 personer ska förläggas på tre skolor. Det är något färre lag än före pandemin, men inget som oroar Kropps som på grund av pandemin medvetet

 ?? ?? Kroppsordf­örande Pär Noord och klubbchefe­n Roberto Sölsnaes var med och förberedde den nya spelplatse­n för Junicupen.
Kroppsordf­örande Pär Noord och klubbchefe­n Roberto Sölsnaes var med och förberedde den nya spelplatse­n för Junicupen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden