Bohusläningen

Golden States revansch – tog sjunde Nba-titeln

En Stephen Curry i högform och ett hungrigt Golden State räckte för att stänga NBA:S finalserie i möte sex. 103–90 mot Boston Celtics på bortaplan säkrade bucklan. – Det är fantastisk­t! Men samtidigt väldigt overkligt, säger Curry.

- Emma Gyllestad TT

Hemmalaget Boston inledde med ett övertag, om än litet, i första perioden. I andra kopplade dock Golden State Warriors grepp om matchen, ett grepp som man behöll speltiden ut.

Segern innebar 4–2 i finalserie­n som avgörs i bäst av sju matcher.

Fixstjärna­n Stephen Curry storspelad­e och blev i vanlig ordning bäste poänggörar­e med 34 poäng, fast den här gången delade han toppnoteri­ngen med Bostons Jaylen Brown på lika många poäng.

– Jag är så stolt över vårt gäng. Jag tackar Gud varje dag att jag får spela på den här högsta nivån, säger en rörd Curry i en vinnarinte­rvjun från planen.

– I början av säsongen var det ingen som trodde att vi skulle vara här förutom vi själva. Det är fantastisk­t! Men samtidigt väldigt overkligt, fortsätter han.

Titeln är Warriors fjärde på åtta år och en härlig revansch efter de senaste årens misslyckan­den.

Laget tog sig till final fem år i rad 2015–2019, och vann tre av dem (2015, 2017 och 2018). Men sviten bröts 2019 då laget förlorade mot Toronto Raptors med 2–4 i finalen och sedan gick det utför. 2020 och 2021 tog sig ett skadedrabb­at Warriors i botten av ligan inte ens till slutspel.

Och det är många spelare kvar från de framgångsr­ika åren som fortfarand­e spelar – Stephen Curry liksom Klay Thompson, Draymond Green och Andre Iguodala får nu sina fjärde mästerskap­sringar.

” I början av säsongen var det ingen som trodde att vi skulle vara här förutom vi själva.

"Så här är det inte överallt. Sarah Powell

Totalt har Warriors nu sju mästartitl­ar och är den tredje mest framgångsr­ika klubben i NBA:S historia. Dock är det en bit kvar till Boston och LA Lakers som leder med 17 titlar vardera.

 ?? ?? Stephen Curry var känslosam efter att Golden State säkrat Nba-titeln.
BILD: MICHAEL DWYER
Stephen Curry var känslosam efter att Golden State säkrat Nba-titeln. BILD: MICHAEL DWYER

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden