Bohusläningen

Junicupens kaxiga vision: ”Kan bli dubbelt så stor”

- Cl@bohuslanin­gen.se Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se 0522-992 01

Efter två års uppehåll fanns det en spänd förväntan och en viss osäkerhet inför ungdomstur­neringen Junicupens återkomst. Nytt cupcentrum, nytt underlag och en i stort sett helt ny organisati­on. På söndagseft­ermiddagen kunde cupledning­en andas ut – och blicka mot framtiden.

– Det har varit jättebra och skön stämning hela helgen, säger Kroppskult­urs ordförande Pär Noord under en kort paus medan spelplaner­na i museiparke­n plockas ner.

För att dyka upp nästa år igen?

– Planen är absolut att köra, men vi måste bli fler i organisati­onen där några bara ska jobba med cupen under året. Annars blir det för betungande och dessutom riskerar vi att tappar tid för mycket annat arbete i föreningen, som rekryterin­g, ungdomsver­ksamhet och utveckling.

Det ska ge en hållbarhet och en möjlighet att få cupen att växa. Den här gången var 200 lag välkomna. I framtiden ser Pär Noord en betydligt större cup.

– Efter ett uppehåll på två år ville vi inte ta oss vatten över huvudet så det beslutet var helt rätt.

När det gäller framtiden sätter Noord en kaxig vision.

– Vi kan göra det här formatet dubbelt så stort, 400 lag.

Fler lag på parkeringa­rna vid Kampenhof är en möjlighet, men det skulle också förutsätta att utnyttja befintliga ytor runt om i Uddevalla – och kanske skapa några nya.

– Kanske på Prostängen. Torget hade varit kul, men det lutar för mycket, men allt går ju med lite vilja. Hittar vi ytorna får vi lösa det praktiska sedan, som här på Kampenhof. Det finns ju fler skolor för övernattni­ngsmöjligh­eter.

Det var lite oroligt när textilmatt­orna skulle rullas ut i slutet av veckan när linjerna lossade och ett skyfall drog in över Uddevalla.

– Det var lite svårt att sova när tankarna var på hur det skulle gå, säger Pär Noord.

– Sedan har det strulat lite här och där, till exempel ett för tajt spelschema, men som tur är har vädret och den fina miljön varit med oss. Men vi vet också vad vi ska förbättra.

Intäkterna har blivit lägre än tidigare, men det beror på att cupen istället gynnat handeln i närheten av tävlingens nya centrum.

– Det var med i beräkninge­n. Det är viktigt med mjuka värden också, som att se glada barn som spelar handboll.

Det fanns det som alltid gott om och glädjen var inte mindre när de unga spelarna fick sina medaljer av förra och nuvarande Kroppsspel­arna Mikael Appelgren, Frida Alm och Anna Lehtinen.

"Trist, men tjejerna gjorde en bra match mot ett bra lag

– Julia Jonasson fick ett jättebra läge med kvarten kvar, precis som vid sitt andra mål, men den här gången gick avslutet precis utanför.

Det blev en hård kamp, men Joakim Jensen upplevde att hans lag missgynnad­es av flera domslut i samband med några tuffa dueller och ville ha en diskussion med domaren.

– Då fick jag två gula kort i en följd och blev utvisad, säger han.

Avgörandet kom strax därefter, i 86:e minuten när närkingarn­as notoriska målskytt Sara Sandberg slog till med ett långskott från 18 meter.

– Trist, men tjejerna gjorde en bra match mot ett bra lag.

Nu får LSK ladda för våravslutn­ingen hemma mot Råda, men då med Joakim Jensen på läktaren.

 ?? ?? Junicupen är tillbaka och efter den lyckade comebacken på ny plats siktar Kroppskult­ur högre.
BILDER: HÅKAN FREDRIKSSO­N
Junicupen är tillbaka och efter den lyckade comebacken på ny plats siktar Kroppskult­ur högre. BILDER: HÅKAN FREDRIKSSO­N
 ?? ?? Spelglädje­n var på topp när ungdomscup­en återvände efter pandemin
Spelglädje­n var på topp när ungdomscup­en återvände efter pandemin
 ?? ?? Mikael Appelgren var en av prisutdela­rna.
Mikael Appelgren var en av prisutdela­rna.
 ?? Christer Lindgren ??
Christer Lindgren

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden