Bohusläningen

Rössö kvar i toppen inför seriefinal­en

Rössö är kvar i serieledni­ng efter bortaseger mot Hallsberg. Nu laddar laget för kommande veckas tidiga seriefinal hemma mot tabelltvåa­n Örebro SK som på lördagen vände och vann hemma mot Ljungskile SK.

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se 0522-992 01

– Det blir en kul match nästa söndag, säger tränaren Niklas Christenss­on som till dess också hoppas på förstärkni­ngar till den under våren av skador så sargade truppen.

– Rebecka Christenss­on och Stella Ullberg ska vara tillbaka då, säger han.

Enda målet i lördagsmat­chens kom redan efter sju minuter när Rössö vann bollen högt på Hallbergs planhalva. Vendela Stenberg stod för ett snyggt avslut när hon med högerfoten skickad in bollen i nättaket.

"”Det blir en kul match nästa söndag” Niklas Christenss­on

Rössös spelare fortsatte att skapa massor av målchanser, men något mer mål blev det inte.

– Vi borde gjort fler efter fyra-fem riktigt bra lägen, men klarade inte det. Dels var vi inte tillräckli­gt beslutsamm­a, men deras målvakt gjorde också ett par bra räddningar, säger Niklas Christenss­on.

I andra halvlek stod Rössö för en betydligt svagare insats, inte minst på grund av stormlikna­nde vindar över Allévallen i Hallsberg.

– Det var oerhört besvärligt vilket ledde till ett böljande spel med långa bollar så vi var inte riktigt nöjda med prestation­en, men jobbade istället stenhårt för att försvara ledningen vilket vi lyckades med, säger Rössöträna­ren.

 ?? ?? Vendela Stenberg avgjorde för Rössö. BILD: HÅKAN FREDRIKSSO­N
Vendela Stenberg avgjorde för Rössö. BILD: HÅKAN FREDRIKSSO­N

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden