Bohusläningen

Funktionär­erna får Junicupen att leva vidare

Det finns något som Junicupen aldrig skulle klara sig undan. Föräldrar och andra frivilliga funktionär­er. – De är helt avgörande för att vi ska kunna genomföra det här, säger Pär Noord, ordförande i Kroppskult­ur.

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se 0522-992 01

Funktionär­erna jobbar mycket i det tysta, men ansvarar för försäljnin­g, städning, matlagning och mycket mer som får ett evenemang att fungera.

Malin Utter är ansvarig för den

"Det är jättevikti­gt att vi föräldrar ställer upp och jag tycker verkligen att alla gjort en fantastisk insats. Malin Utter, Junicupen-funktionär

grupp som tagit hand om flera av uppgiftern­a i cupcentrum.

– Det är jättevikti­gt att vi föräldrar ställer upp och jag tycker verkligen att alla gjort en fantastisk insats här i helgen, säger hon i en kort paus från arbetet i kiosktälte­t där kön till mats, dryck och godis aldrig tog slut.

– Storsäljar­en är väl hamburgare­n och korv med bröd, men förstås en hel del dricka nu i värmen. Fast popcornmas­kinen har ju också varit mångas favorit.

Funktionär­erna har haft fullt upp.

– Sedan verkar alla tycka att det är roligt så de obligatori­ska fyra timmarna blir gärna fler. Det har varit lätt att få folk att ställa upp på den här folkfesten och möjlighete­n kombinera det med att få se sina barn spela.

Malin Utter har själv spelat när cupen när den spelades på Gustafsber­g. 2019 var hon tillbaka som handbollsm­amma och funktionär och 2022 leder hon arbetet i en av flera funktionär­sgrupper – och nu på ny plats.

– Kul att ens barn får uppleva samma sak och kul att vara på den här sidan nu.

Förberedel­serna började i december och har pågått till cupstarten i fredags

– Ändå upptäcker man saker vi missat. Det är nya uppgifter som tillkommit och en ny och större spelplats att hålla ordning på, men alla har tagit sig an det här hur bra som helst, säger hon.

Av de olika platserna har cupens nya centrum redan blivit hennes favorit.

– Jag tycker om närheten till stan så det här är kanonbra. Det blir ett uppsving för stadskärna­n och cupen kan locka fler besökare.

 ?? ?? Martin Larsson, Frida Jonsson och Malin Utter i en kort paus från uppgiftern­a under Junicupen.
BILDER: HÅKAN FREDRIKSSO­N
Martin Larsson, Frida Jonsson och Malin Utter i en kort paus från uppgiftern­a under Junicupen. BILDER: HÅKAN FREDRIKSSO­N
 ?? ?? Slut för i år. Nu återstår efterarbet­et innan planeringe­n för nästa cup drar igång.
Slut för i år. Nu återstår efterarbet­et innan planeringe­n för nästa cup drar igång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden