Bohusläningen

Uddevallap­olitikern har gjort sin första vecka i riksdagen

Efter dramatiska omständigh­eter fick hon efterträda S-toppen Jörgen Hellman. Nu har Karin Engdahl (S) från Uddevalla har gjort sin första vecka som riksdagsle­damot. – Alla är så otroligt snälla, säger Karin Engdahl.

-

I onsdags förra veckan briserade nyheten att S-toppen och skatteutsk­ottets ordförande Jörgen Hellman avgått från alla sina uppdrag med omedelbar verkan – detta efter ett bostadsavs­löjande av Uppdrag granskning.

Redan samma dag stod det klart att hans ersättare i riksdagen är Uddevallap­olitikern Karin Engdahl (S) som till vardags arbetar som lärare.

Bohuslänin­gen möter Karin Engdahl under fredagen. Efter några intensiva dagar som riksdagsle­damot i Stockholm har hon tagit tåget tillbaka till hemstaden Uddevalla.

Direkt efter att skolavslut­ningen för Karin Engdahls elever var slut i kyrkan hoppade hon på tåget till Stockholm.

Där väntade det veckovisa gruppmötet för alla riksdagsle­damöter och utskottsmö­te med trafikutsk­ottet där Karin Engdahl är suppleant.

Karin Engdahl har även hunnit med två voteringar, varav den ena var budgetomrö­stningen i onsdags.

– Det går så fort. Jag är ändå en politisk räv med erfarenhet från regionfull­mäktige och klart att där kan det gå fort ibland, men inte som här, shit, säger Karin Engdahl.

Trots det gick voteringen bra och Karin Engdahl råkade inte rösta fel i någon fråga.

– Jag var så nervös, tänk om det

 ?? ?? Karin Engdahl (S) är tillbaka i Uddevalla efter första veckan som riksdagsle­damot.
Karin Engdahl (S) är tillbaka i Uddevalla efter första veckan som riksdagsle­damot.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden