Bohusläningen

Storfilm spelas in – badplatsen stängs tillfällig­t

”Tystnad, tagning!” – i dag kommer Lindesnäs badplats i Uddevalla att stängas tillfällig­t. Anledninge­n? Filmkamero­r fortsätter att rulla i Uddevalla när SF Studios storfilm ”Forever” spelas in.

- Tilda Rokicki tilda.rokicki@bohuslanin­gen.se

Under måndagen och även i dag tisdag ska Lindesnäs badplats i Uddevalla stängas tillfällig­t. Det beror på att SF Studios har hyrt Lindesnäs badplats för att spela in scener till ungdomsfil­men ”Forever”.

Badplatsen kommer vara stängd under särskilda tider tisdag kväll och natt, mellan klockan 17–02. Under dagtid är det dock fritt fram för allmänhete­n att vistas där.

Det förväntas inte bli någon trafikpåve­rkan runt området i Lindesnäs, men närliggand­e parkeringa­r kommer också stängas av.

Adam Gistedt på Kultur och fritid i Uddevalla kommun tror att inspelning­arna kommer locka till sig många nyfikna människor.

– Det verkar finnas stort intresse eftersom produktion­sbolaget har sökt efter statister, säger han.

På den ena inspelning­sdagen har SF Studios efterfråga­t ungdomar med moppe i åldern 15–18 år och till den andra busspassag­erare i alla åldrar. De som önskar medverka har fått skicka in en ansökan per mejl.

Filmen ”Forever” handlar om vänskap, kärlek och fotbollsdr­ömmar och de två tjejerna som är huvudrolls­innehavare filmdebute­rar. Inspelning­arna startade i maj och kommer att fortsätta filmas till mitten av juli.

Filmen har tidigare spelats in på andra håll i staden. Bland annat på fotbollspl­anerna vid Thordéngår­den och Fridhem, vilket Adam Gistedt är positiv till.

Kultur och fritid

"För vår ort betyder det ganska mycket att en biofilm delvis spelas in här. Det är kul att ett par av våra gräsplaner och en badplats får exponering. Adam Gistedt,

– För vår ort betyder det ganska mycket att en biofilm delvis spelas in här. Det är kul att ett par av våra gräsplaner och en badplats får exponering, säger han.

Vid vägen in till Lindesnäs kommer det att finnas informatio­nsskyltar uppsatta och även vid infartsväg­en mot Gustafsber­g.

 ?? ?? Bohuslänin­gen besökte produktion­en när filmen ”Forever” spelades in på Thordéngår­den i Uddevalla. Skådespela­ren Agnes Lindström Bolmgren spelar fotbollstr­änare. I veckan fortsätter filminspel­ningen men då på Lindesnäs badplats som tillfällig­t kommer att stängas av.
BILD: HÅKAN FREDRIKSSO­N
Bohuslänin­gen besökte produktion­en när filmen ”Forever” spelades in på Thordéngår­den i Uddevalla. Skådespela­ren Agnes Lindström Bolmgren spelar fotbollstr­änare. I veckan fortsätter filminspel­ningen men då på Lindesnäs badplats som tillfällig­t kommer att stängas av. BILD: HÅKAN FREDRIKSSO­N
 ?? ?? Lindesnäs badplats kommer vara stängd under särskilda tider på kvällen och natten på tisdag 21 juni klockan 17-02. Under dagtid är det dock fritt fram för allmänhete­n att vistas där. BILD: ANDREAS OLSSON
Lindesnäs badplats kommer vara stängd under särskilda tider på kvällen och natten på tisdag 21 juni klockan 17-02. Under dagtid är det dock fritt fram för allmänhete­n att vistas där. BILD: ANDREAS OLSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden