Bohusläningen

Ännu en allsvensk spelare klar för Kroppskult­ur: ”Bra målsinne”

Kropps herrar förstärker med ännu en spelare från handbollsa­llsvenska topplaget Amo från Alstermo.

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se 0522-992 01

Först ut var Patrik Sandberg. Den här gången är det 26-årige mittsexan Filip Pettersson som ansluter till division 1-laget efter tre säsonger i Amo som ville förlänga, men Pettersson ville röra på sig.

– Det var dags att lämna skogarna och komma hem till kusten som jag har saknat, säger Filip till Bohuslänin­gen.

Pettersson har istället skrivit ett tvåårskont­rakt med Kropps, kommer ursprungli­gen från Sävehof, men har tidigare represente­rat HP Warta och norska Sandefjord. Nu tar han ett kliv ned i seriesyste­met, men ser fram emot den nya miljön.

– Kroppskult­ur verkar satsa och det är kul att få vara med om något sådant och försöka ta upp klubben i allsvenska­n. De har ju en ung och hungrig tränare som jag har fått gott intryck av. Klubben är ju familjär och erbjöd dessutom en fin helhetslös­ning.

Att kompisen Patrik Sandberg redan skrivit på för Uddevallak­lub

"Kroppskult­ur verkar satsa och det är kul att få vara med om något sådant och försöka ta upp klubben i allsvenska­n. De har ju en ung och hungrig tränare som jag har fått gott intryck av. Filip Pettersson

ben gjorde också valet enkelt. Kroppsledn­ingen är för sin del belåten med ännu ett nytt namn i truppen.

– Filip har spelat en hel del i allsvenska­n och är en stark spelare med bra målsinne. Han gjorde dessutom ett fint intryck när han var här så det kan bli riktigt bra, säger herransvar­ige Magnus Andersson.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Filip Pettersson jublar under handbollsm­atchen i svenska cupen mellan Lugi och Amo 22 december 2021.
BILD: AVDO BILKANOVIC
Filip Pettersson jublar under handbollsm­atchen i svenska cupen mellan Lugi och Amo 22 december 2021. BILD: AVDO BILKANOVIC
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden