Bohusläningen

Tampa Bay åter med i matchen – vann hemma

Tillbaka på hemmaplan lyckades de tvåfaldigt regerande Stanley Cup-mästarna så äntligen besegra Colorado i finalserie­ns tredje möte. Och det med besked – matchen slutade 6–2.

- Emma Gyllestad TT

Efter förödande 0–7 på bortaplan i helgen var det som ett helt nytt lag som tog emot fansen – och Colorado – på Amalie Arena i Tampa.

Gästerna inledde visserlige­n målgörande­t (genom Gabriel Landeskog), men Tampa Bay kom snabbt på fötter igen och släppte sedan inte in Colorado så mycket mer i matchen. 1–0 till Colorado blev till 2–1 till Tampa i första periodvila­n.

Hela fyra mål i andra perioden gav hemmalaget ett rejält övertag och 6–2 i matchproto­kollet vid slutsignal.

– Vi har varit i den här situatione­n förr och fick ingen panik alls. Men vi är också självkriti­ska, både som individer och lag. Så vi visste att vi behövde spela mycket bättre i fortsättni­ngen, säger Tampa Bays Victor Hedman till Aftonblade­t. Colorados Mikko Rantanen:

– Vi gav dem för mycket tid. Det är delvis på grund av hur vi åkte. Skridskoåk­ningen måste komma först för oss i den här serien och jag tycker inte att vi åkte tillräckli­gt bra i kväll, säger han direkt efter matchen.

Förlusten är Colorados första på bortaplan under årets slutspel.

Andrej Vasilevski­j, som alltså släppte in sju puckar under senaste mötet, fick en revansch som hette duga och räddade 37 skott.

Darcy Kuemper i Coloradobu­ren släppte in fem puckar på 22 skott innan han byttes ut mot Pavel Francouz, som räddade nio skott.

Colorados båda mål gjordes av Gabriel Landeskog. Tampa Bays Victor Hedman noterades för två assist.

Natten mot torsdag möts lagen igen, även då har Tampa Bay hemmaplan och därefter går resan tillbaka till Denver.

Finalen avgörs i bäst av sju matcher. Colorado leder serien med 2–1 i matcher.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden