Bohusläningen

Dubbla svenska Vm-missar: ”Pinsamt”

– Pinsamt, tyckte Robin Hanson. – Rätt så dåligt, sade Louise Hansson. Den blågula tisdagsmor­gonen i Vm-bassängen i Budapest nådde inga höga höjder – och båda svenskarna slogs ut i försöken.

- Göran Sundberg TT

Louise Hansson tävlade för första gången efter den tårfyllda medaljmiss­en på 100 meter fjäril i söndags kväll då hon var ynka sju hundradela­r från bronset.

Tiden att ladda om ordentligt för 50 meter ryggsim blev för knapp.

– Att simma på 28,6 gör jag nästan på träning. Det var ett rätt så dåligt lopp, sade Hansson som med 28,67 var drygt fyra tiondelar över sitt personbäst­a som hon satte för några veckor sedan.

Hon hade behövt simma 21 hundradela­r snabbare för att ta en semifinalp­lats. Nu slutade hon på 21:a plats.

Hon erkände att det varit tufft att komma tillbaka efter den knappa medaljmiss­en på sin huvuddista­ns.

– Det har varit tufft. Det tog sina timmar. Ungefär vid lunch i går fick jag bestämma mig att det var dags att lägga på hyllan och fokusera framåt. Det tar energi och kraft att vara besviken på det sättet, men det måste göras, sade hon.

Louise Hansson valde att avstå 100 meter ryggsim – där hon tog guld i kortbane-vm i december – för att semifinale­n avgjordes tätt inpå finalen på 100 meter fjäril.

Hon sade att det fortfarand­e känns som det var rätt beslut.

– Ja, det tror jag. Det är klart att när jag kollade finalen i går så hade min tid från Stockholm (i april) otoppad räckt till en femteplats. Men samtidigt vet man inte hur det hade påverkat fjärilen. Med tanke på hur känslosam jag var efter fjärilen så tror jag inte jag hade simmat en ryggsemi speciellt bra.

Robin Hanson kom sist i sitt heat på 100 meter frisim med tiden 50,06 – dryga sekunden över sitt personliga rekord på 48,93. Han slutade på 43:e plats – drygt 1,5 sekunder från avancemang.

– Det är pinsamt att komma i mål och inte ens göra under 50 sekunder på ett VM, sade den 21-årige talangen som precis gjort sitt första collegeår på University of California-berkeley.

Hanson, som gjorde Os-debut i fjol, tyckte ändå att känslan i loppet var bra.

– Det gör det så frustreran­de. Jag tyckte det gick som det skulle, ungefär som i lagkappen. Jag vet inte vad som gick fel, jag får kolla på filmen efteråt, säger Hanson som också slogs ut i försöken i sin huvudgren 200 meter fritt.

Den gången med ynka tre hundradela­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden