Bohusläningen

Fakta: Sjöströms individuel­la Vm-medaljer

- Fotnot: Endast VM i långbana (50-metersbass­äng) inräknat. Göran Sundberg TT

(1): Guld 100 meter fjäril. (2): Guld 100 meter fjäril, silver 100 meter fritt.

2015 (4): Guld 50 och 100 meter fjäril, silver 100 meter fritt, brons 50 meter fritt.

2017 (4): Guld 50 meter fritt och 50 och 100 meter fjäril, silver 100 meter fritt.

2019 (5): Guld 50 meter fjäril, silver 50 meter fritt och 100 meter fjäril, brons 100 och 200 meter fritt. inte vad det blir av att jag gör någonting.

Hon har en bra säsongssta­rt bakom sig och har noterat världens fyra snabbaste tider i år på båda 50-metersdist­anserna.

– Jag har haft ett bra år träningsmä­ssigt och har haft en bra form, känner att jag har blivit bättre under hela säsongen. Jag fokuserar framför allt på 50-metersgren­arna, det är mina huvuddista­nser. Men jag tror det kan gå väldigt bra på 100 också, säger hon.

Budapest väcker ljuva minnen. Hon har simmat bra här många gånger – och på VM 2017 glänste hon med tre guld, ett silver och två världsreko­rd.

Nu är armen också bättre och starkare efter halkolycka­n i fjol.

– Det känns bra. Jag har inte lika mycket smärta längre och känner att jag har fått tillbaka styrka. Jag har inte alls ont när jag simmar, säger hon.

På det privata planet har Sarah Sjöström och pojkvännen Johan de Jong Skierus nyligen flyttat från lägenhet på Södermalm i Stockholm till hus utanför stan. Bröllop väntar också, men inget datum är spikat då sommaren innehåller dubbla mästerskap. EM avgörs i augusti.

– Det har varit ganska hektiskt med flytten under våren. Sedan är det svårplaner­at när det har varit så mycket fram och tillbaka med VM och ISL. Det blir nog enklare att hitta datum nu när covid börjar lägga sig, säger hon.

 ?? ?? Sarah Sjöström är på plats på VM – redo för nya framgångar.
BILD: CHRISTINE OLSSON
Sarah Sjöström är på plats på VM – redo för nya framgångar. BILD: CHRISTINE OLSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden