Bohusläningen

Bra chans till ny vinst

-

TOPPFORM. 3 Sourire Frö (V86-5) har vunnit på låga 1.10-tider i de två senaste loppen. – Hästen har varit duktig hela året och vunnit på bra sätt på sistone. Han känns jättefin och håller bra form. Äntligen har han bra spår men det är flera kvicka hästar. Vi kommer att prova från början och kommer han till spets får han går där, säger tränaren Ulrika Wällstedt.

SPETSSTRID­EN

V86-1: 6 Sister Of Mercy laddas mot ledningen från springspår.

V86-2: 4 You To Tidy är kvick iväg.

V86-3: 6 Terrain Avoidance är startsnabb och bör spetsa initialt. 4 Janks Morton är svårbedömd i första starten bakom bil.

V86-4: 4 Francesco Zet har respekt med sig och kan köras till ledningen tidigt.

V86-5: 1 Zorro Wind, 2 Cash Cowboy och

3 Sourire Frö är startsnabb­a. Tipset till 2 som eventuellt kan komma att släppa till 3. V86-6: 2 Master Blaster och 3 Teton Miss Annie gör upp om ledningen.

V86-7: Flera snabba. 5 Mister Hercules? V86-8: 5 Lacille Boko vann spårlotten.

Sourire Frö har verkligen imponerat i år och senaste segrarna har tagits på starkt sätt. Det låter från tränaren som att hästen tagit senaste loppet på bra sätt och att formen är fortsatt fin. Läget är nu bättre än i de två senaste och här lär hästen laddas från start. Men med två startsnabb­a hästar invändigt är det inte helt säkert att spets nås. Vann dock trots tuff resa från dödens senast och är segeraktue­ll oavsett upplägg. Zorro Wind har inte övertygat på samma sätt i år som han gjorde i fjol då han reste till Sverige och radade upp segrarna. Räknas ändå från fint läge. Cash Cowboy fick press i ledningen i omgångar under vägen senast och det låter som att hästen tagit loppet på bra sätt och ska vara förbättrad till den här starten. Georgia Am trivs allra bäst i ledningen varifrån hon vann senast. Men trots att hon är mycket startsnabb lär det bli svårt att nå dit den här gången. Formen är dock på topp och om de mer betrodda hästarna gör bort sig kan det gå. Boltigeur Erre har formen på väg uppåt och är en outsider men behöver tur.

3-1-2-7-8-6-9-4-5

Amornero Roc var med i en mycket tuff öppning senast och blev trött till slut. Har hög kapacitet och är van att möta tufft motstånd. Om han tagit senaste loppet på bra sätt kan det bli snabb revansch.

Oxidizer har formen på väg uppåt med två lopp i kroppen efter ett långt uppehåll. Får nu på sig norskt huvudlag istället för ett helstängt. Har ett intressant läge med springspår på tillägg och kan vara snabbt framme hos hästarna på start, om han prickar starten bra. Electrical Storm kommer från två galopper. Senast var på en opassande hård bana och han var inte tom i det läget. Hästen är normalt travsäker och har visat form innan. Tidigt bud. Viking Brodde gör en spännande comeback efter långt tävlingsup­pehåll. Träningsra­pporterna låter bra och Timo Nurmos hästar tävlar ju oftast vasst direkt.

4-10-6-11-9-5-7-3-2-1-8

Mister Hercules kommer från galopp i Jämtlands Stora Pris, men är normalt travsäker. Vann spårlotten här och kommer han till ledningen blir han definitivt hästen att slå. Bepi Bi vann både försök och final av Sweden Cup under elitloppsh­elgen. Tål även längre distanser och nu blir det barfota runt om. Försöker komma förbi från start men kan få svårt att nå ledningen sida vid sida utvändigt om värste konkurrent­en. Marion Fouty Bon har varit fin den senaste tiden och vann på en snabb tid senast. Men nu går hon upp emot hingstar och valacker och fick dessutom ett läge långt ut på vingen, och uppgiften ser tuff ut. Rome Pays Off letar lite form och jagar första segern i Daniel Wäjerstens regi. Snart kan det vara dags och det låter som att hästen ska gå framåt med senaste loppet i kroppen. Zeolit får Erik Adielsson i vagnen här och har intressant spår. Ekipaget har tävlat bra tillsamman­s tidigare med en vinst, två andraplats­er och en fjärdeplat­s efter fyra gjorda starter. Hästen har haft innerspår bakom bilen två gånger tidigare och lyckats hålla upp ledningen vid ett av dessa tillfällen. Borde få en fin resa här.

5-6-7-2-1-8-3-4

Deborah S.H. var tvåa i Drottning Silvias Pokal senast och stod för en mycket stark prestation från dödens. Har gått lite lugnare i träning efter det och är inte vässad inför onsdagens uppgift. Går dessutom troligen tillbaka till öppet huvudlag efter att ha tävlat i halvstängt senast. Men hon är mycket rejäl och tål alla upplägg. Glamorous Rain var favoritspe­lad I samma lopp som tipsettan senast, men fick nöja sig med en tredjeplat­s och var aldrig i segerstrid­en. Rihanna W.I. har fått ett lopp i kroppen och kan mycket. Har en vass avslutning och skulle gynnas av högt tempo. Även A Girl Has No Name har snabb fart i benen. Kan vara ett rysarbud vid större gardering.

4-3-10-11-5-12-2-7-6-9-1-8

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden