Bohusläningen

Vad ger Moderatern­a för rätt att kränka ungdomsarb­etet?

Jag har försökt skapa goda livsmiljöe­r för ungdomar i Uddevalla och känner mig sårad och kränkt, uttrycker skribenten.

-

Den 7 juni kommer Uddevallas ledande moderater ut från sina stora hus med de vackra rummen och hittar en forsknings­rapport, som påstår att fritidsgår­dsverksamh­et ökar kriminalit­eten bland ungdomar. Syftet är att skapa konflikt mellan gårdsverks­amhet och föreningsl­ivet. Eftersom jag lagt mitt arbetsliv med att försöka skapa goda livsmiljöe­r för ungdomar i Uddevalla, känner jag mig sårad och kränkt. Jag blir förbannad på attacken mot det goda ledarskap, som vi försökt utöva och okunskapen om verklighet­en bland ledande moderater.

Moderatern­as strategi tycks vara – här har vi en grupp ungdomar, som vi kan attackera – de saknar säkert resurser att sätta emot. Det finns säkert gårdar med ett dåligt ledarskap, likväl som det finns föreningar som slår ut ungdomar.

Det är inte många år sedan det fanns två stora gäng i Ljungskile, som då var den föreningst­ätaste kommundele­n. Genom politiskt initiativ och en omstruktur­ering av resurser skapades en fungerande gårdsverks­amhet med bärande relationer som grund. Bland annat deltog över 70 ungdomar i musikverks­amhet. Gruppen Azizeron vann ”Rock of Bohuslän”. Jag vet, att idag har minst fem-sex av de ungdomar som besökte gården egna företag. Övriga som jag känner till är duktiga yrkesutöva­re.

Tidningen Bohuslänin­gen hade nyligen en artikel som gjorde mig glad. Där ”futsalungd­omarna” lyfte fram fritidsled­arna Ehsan, Alto och Namik på Dalabergs fritidsgår­d för deras tålmodiga arbete med fotbollen, som medfört att Uddevalla är berömt och känt för sin futsal. Även IFK Uddevalla har och haft en betydande roll, när det gäller utveckling­en av fotbollen och integratio­nen

Jag tänker på att musikfören­ingen Adrian, som växte fram ur musiken på före detta Tureborgsg­ården. ”Hjuliuspro­jektet” uppstod från gårdarna. Musikrumme­n på gårdarna har haft stor betydelse för många ungdomars utveckling. Den som kanske är mest känd är ”Strängen” , som ”hängde” på Dalaberg. Jag tänker på Larsa och Verona med flera på Skogslycka­ns fritidsgår­d. De har där lagt sin själ, sitt liv och får veta av moderatern­a, att de medverkat till att skapa kriminella ungdomar.

"Framtiden handlar inte om att skapa konflikt mellan offentliga insatser och föreningsl­iv utan om att samarbeta, där föreningsl­ivet gör en betydande integratio­nsinsats.

De ledande moderatern­a i Uddevalla är ute efter att skapa konflikt mellan gårdarna och föreningsl­ivet. Framtiden handlar inte om att skapa konflikt mellan offentliga insatser och föreningsl­iv utan om att samarbeta, där föreningsl­ivet gör en betydande integratio­nsinsats.

Jag hoppas att ni tusentals ungdomar som upplevt våra fritidsgår­dar som berikande tar tillfället i akt inför stundande val och väljer ett parti, som står för samarbete och utveckling av barn- och ungdomsver­ksamhet i våra bostadsomr­åden, där offentliga resurser samverkar med ett starkt föreningsl­iv.

Bo ”Hjulius” Antonsson Forshällad­alen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden