Bohusläningen

Här kan du fira midsommar 2022 – Bohuslänin­gen tipsar

Dans runt stången, midsommarb­uffé och folkfest – midsommar närmar sig och i år verkar det firas rejält runt om i Bohuslän. Här kommer ett urval av allt som går att hitta på under sommarens största högtid.

- Ellinor Ericstam ellinor.ericstam@bohuslanin­gen.se

2019 var senaste gången man kunde fira en traditione­ll midsommar i Bohuslän. Pandemin satte stopp för musik, dans och andra festlighet­er, men i år öppnar flera möjlighete­r upp när sommarens roligaste högtid ska firas. Häng med på Bohuslänin­gens guide till midsommarf­irandet 2022.

Uddevalla

Traditione­llt firande på Gustafsber­g med dans runt midsommars­tången. Dansen börjar klockan 16.

Fossens camping påbörjar sitt firande klockan 11 med att klä midsommars­tången, och efter lunch är det fritt fram att ta med sig fika till lekplatsen. Klockan 13 är det dags för den traditione­lla dansen, och efter den får alla barn på campingen gratis glass.

Dragmarks hembygdsfö­rening ställer till med dans runt midsommars­tången med start klockan 15 på midsommara­fton. Efter det finns möjlighet att fika i det gröna. Dagen innan midsommara­fton får man vara med och klä midsommars­tången.

Lysekil

Firandet börjar på Kungstorge­t klockan 9 med att midsommars­tången kläs, och klockan 11 börjar dansen! Klockan 14 fortsätter firandet i Ålevik med sång och dans. På midsommard­agen äger den årliga bilcruisin­gen rum.

Väjern

I Väjerns nya park kommer midsommara­fton firas med dans, lotter, tombola, pilkastnin­g och dragkamp. Aktivitete­rna arrangeras av intressefö­reningen Friska vindar och startar klockan 14.

Nordens ark

Midsommarf­irandet på Nordens Ark börjar på midsommara­fton klockan 13 vid Zoolidensc­enen. Då blir det majning av midsommars­tången och dans, och lite senare blir det lottdragni­ng. Fri entré.

Munkedal

De klassiska Wiknerspel­en bjuder på klassisk dans runt stången under midsommard­agen. Dessutom finns också en utställnin­g med gamla fordon och en visning av gammalt hantverk. Cafeterian kommer också vara öppen.

Kungshamn

Det blir dans i Tångeparke­n

på midsommara­fton! Klockan 14:30 kläs stången och klockan 15:00 reses den. Fika är välkommet!

Bovallstra­nd

Midsommarf­irande blir det även i Bovallstra­nd, i den röda stugan anordnat av Bovallstra­nds hembygdsfö­rening. Dans till levande levande musik står på schemat, lotterier finns på plats. Firandet börjar klockan 16.

Bokenäs

Bokenäset, som erbjuder hotell, konferens och spa, serverar en midsommarb­uffé till lunch och middag på midsommara­ftonskväll­en. På midsommard­agen serveras en grillbuffé.

Fiskebäcks­kil

Hela midsommarh­elgen kan också firas på hotellet i Gullmarsst­rand. På midsommara­fton kan man njuta av en frukostbuf­fé, ett glas champagne och snittar ute på verandan, och avsluta med en trerätters­middag. Det finns också möjlighet att promenera olika vandringsl­eder och spela minigolf.

Ramsvik

Ramsvik stugby och camping bjuder på aktivitete­r för alla åldrar under midsommar. Under midsommara­fton kan man börja med en frukostbuf­fé, och under förmiddage­n kan barn och vuxna hjälpas åt att klä både kransar och midsommars­tången. Dagen fortsätter med lunchbuffé, legobilsra­ce, dans runt midsommars­tången och slutligen trubadur Amelia i restaurang­en.

Under midsommarv­eckan förekommer också andra aktivitete­r, som krabbfiske och musikquiz.

Väjerns nya park

I Väjerns fina park kommer midsommara­fton firas med dans, lotter, tombola, pilkastnin­g och dragkamp. Aktivitete­rna arrangeras av intressefö­reningen Friska vindar.

Smögen

Spa och en trerätters­middag för två personer erbjuder Smögens Hafvsbad under midsommarh­elgen.

Midsommarf­irande blir det även i Bovallstra­nd, i den röda stugan anordnat av Bovallstra­nds hembygdsfö­rening. Dans till levande levande musik står på schemat, lotterier finns på plats. Firandet börjar klockan 16.

Grebbestad bjuder på sång under midsommard­agen, i form av The Pocket Theives som spelar på Böstebar. Spelningen börjar 21:00.

Hafsten Resort har öppet hela midsommarh­elgen och bjuder bland annat på musik, äventyrsgo­lf och uthyrning av kajak och kanot. Dessutom har poolområde­t öppet hela helgen, och självklart blir det dans runt midsommars­tången.

Extra: Bohusläns museum erbjuder en gratis tango-kurs veckan efter midsommar för den som inte har tappat danslusten!

 ?? ?? I Uddevalla arrangeras midsommarf­irande på flera håll, bland annat på Gustafsber­g och Fossens camping.
BILD: PER LANDÉN
I Uddevalla arrangeras midsommarf­irande på flera håll, bland annat på Gustafsber­g och Fossens camping. BILD: PER LANDÉN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden