Bohusläningen

Slog man i ansiktet med ölglas: ”Bara tappade det”

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

Två män var ute tillsamman­s och drack öl i Lysekil när en dispyt uppstod. Utan förvarning slog den ena mannen den andra i ansiktet med ett ölglas, och därefter fortsatte både slå och sparka offret. Förövaren åtalas nu för misshandel och erkänner brott. – Jag bara tappade det, har den åtalade berättat i polisförhö­r.

I slutet av oktober förra året larmades polisen till en krog i Lysekil med anledning en misshandel. När polisen anlände till platsen påträffade­s en blödande man med skärskador i ansiktet.

Två män hade tidigare under kvällen druckit öl på en krog och i samband med detta ska det ha uppstått en dispyt mellan männen. Det slutade med att en av männen slog den andre med ett ölglas i ansiktet utan förvarning. Mannen fortsatte sedan att slå och sparka offret innan personal och andra kroggäster gick emellan och stoppade misshandel­n.

Offret fick uppsöka vård efter händelsen, men klarade sig utan allvarliga skador. Han ska däremot ha fortsatt ont i underläppe­n efter misshandel­n.

Den misstänkte mannen, som är i 30-årsåldern och boende i Lysekils kommun greps på plats av polisen. Han åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt misstänkt för misshandel. Mannen erkänner brott.

Bakgrunden till misshandel­n, ska enligt den åtalade mannen varit att han blivit provocerad av offret under kvällen.

– Jag har tålamod, men det gick inte att ignorera honom, han blev ju ännu värre då. Han satte sig närmare då, för att provocera. Jag bara tappade det, har den misstänkte mannen berättat för polisen efteråt.

Förhörsled­aren: Vad sa han?

– Såna som du ska ha stryk, och han satte sig närmare. Han upprepade det flera gånger.

Bland bevisninge­n finns vittnesupp­gifter samt polisens bilder på offrets skador efter misshandel­n.

 ?? ?? BILD: JOHAN NILSSON/TT
BILD: JOHAN NILSSON/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden