Bohusläningen

Tornblads löfte till Gais-fansen: ”Vill visa respekt”

Linus Tornblad fick sitt stora genombrott i Gais. Han har mött sin förra klubb förut och lärt sig av sina misstag. – Jag firade lite väl mycket när jag var yngre och gjorde mål mot Gais, säger han.

-

2012. Allsvenska­n. Första matchen från start för Gais. Borta mot Elfsborg.

Linus Tornblad minns allt i minsta detalj. Hur Elfsborg spelade runt i backlinjen, hur han snodde bollen efter ett felpass och hur han gjorde sitt första allsvenska mål.

– Det var magiskt och ett minne som är nära mitt hjärta. Det var grymt att få göra mitt första mål på ett fullsatt Borås arena, säger Linus Tornblad.

Tio år senare blickar ytterforwa­rden tillbaka på en fin tid i Gais där han spelade för a-laget 2012–2015.

– Ju äldre jag blivit, desto mer uppskattar jag åren i klubben. Det var i Gais jag slog igenom, vann Gothia cup och fick visa upp mig. Sedan vet jag inte om alla fans gillar mig lika mycket som jag gillar klubben. Men man kan inte vara älskad av alla.

Linus Tornblad menar att han har en speciell anknytning till klubben och att säsongerna i Gais haft stor betydelse för hans karriär.

På torsdag kväll ställs han och Ljungskile SK mot Gais i en tidig seriefinal i Ettan södra som också är den sista matchen innan sommaruppe­hållet.

– Det är inte första gången jag möter Gais sedan jag lämnade dem, men det klart att det blir extra speciellt för mig eftersom jag gjorde många matcher för klubben. Allt ska bara bli extra skoj och förhoppnin­gsvis kan det bli en publikfest.

2016 gjorde Linus

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden