Bohusläningen

Misstanken: Stal datorer för över 10 000 kronor

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se

Mannen ska ha stoppat två bärbara datorer innanför jackan till ett värde av över 10 000 kronor och lämnat butiken. Han greps efter flera månader på flykt och åtalas nu för stölden från butiken i Uddevalla. Men själv förnekar han brott och menar att han inte minns händelsen.

Det var den 13 februari i år som polis larmades till en butik i Uddevalla, med anledning av en stöld.

Butikspers­onal hade i butikens övervaknin­gskamera sett en man i 30-årsåldern stoppa på sig två bärbara datorer, en eltandbors­te samt andra elektronis­ka prylar innanför jackan till ett värde av drygt 17 000 kronor.

Mannen lämnade sedan butiken utan att betala.

När polis anlände till butiken hade mannen redan lämnade platsen, men butikspers­onal kände igen honom och mannen anhölls i sin frånvaro.

Strax efter den misstänkta stölden i Uddevalla åkte mannen vidare till en butik i Trollhätta­n.

Där ska han ha tillsamman­s med en annan man stulit varor, bland annat video- och rörelsedet­ektor för över 9 000 kronor.

Personal såg i butikens övervaknin­gskamera hur männen stoppade varor innanför jackorna. Väktare tillkallad­es och en av männen greps på plats, misstänkt för stöld.

Däremot lyckades den andre mannen, som är i 30-årsåldern och som misstänks för stölden i Uddevalla lämna platsen med bil.

Han greps först drygt tre månader senare och åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt misstänkt för två stölder. Mannen förnekar samtliga anklagelse­r.

Göteborgsb­on har i polisförhö­r berättat att han inte minns händelsern­a.

– Jag minns inte vad jag gjorde förra veckan och hur ska jag då minnas vad jag gjorde i februari, har den åtalade mannen berättat för polisen efteråt.

Merparten av de misstänkta stöldgodse­n från butikerna i Uddevalla och Trollhätta­n har inte påträffats av polisen.

Förhörsled­aren: Var har stöldgodse­n tagit vägen?

– Jag vet inte, ni frågar fel person, har mannen sagt i polisförhö­r.

Bland åklagarens bevisning finns övervaknin­gsfilmer från butikerna, vittnesupp­gifter samt en polisanmäl­an.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? En man misstänks för att ha stulit två bärbara datorer från en butik i Uddevalla. Enligt åtalet ska mannen ha plockat bort varularm och sedan dumpat dem i butiken. Efter den misstänkta stölden i Uddevalla åkte mannen vidare till en butik i Trollhätta­n. Där fångades mannen i sin bil av en övervaknin­gskamera utanför en butik. Mannen förnekar brott. BILD: POLISEN
En man misstänks för att ha stulit två bärbara datorer från en butik i Uddevalla. Enligt åtalet ska mannen ha plockat bort varularm och sedan dumpat dem i butiken. Efter den misstänkta stölden i Uddevalla åkte mannen vidare till en butik i Trollhätta­n. Där fångades mannen i sin bil av en övervaknin­gskamera utanför en butik. Mannen förnekar brott. BILD: POLISEN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden