Bohusläningen

IK Oddevold straffas inte för läktarskan­dalen

Händelsen med den inkastade skon under matchen mellan IK Oddevold och FC Trollhätta­n utreddes inte vidare från polisens sida. Däremot kunde Oddevold, som hemmalag och arrangör, ändå bestraffas. Nu meddelar Svenska fotbollför­bundet att man tagit beslut kri

-

Det var förra i veckan som Trestadsde­rbyt mellan IK Oddevold och FC Trollhätta­n tillfällig­t fick avbrytas efter att en tråkig händelse inträffat i den andra halvleken.

Då kastades en sko in från Fridhemsva­llens läktare, där Oddevolds supportrar stod, och träffade FCT:S Alen Kasumovic i huvudet. Han blev liggandes i gräset och fick sedan hjälp från lagledning­en.

Matchen avbröts under fem minuter men kunde sedan återupptas och Kasumovic fullföljde matchen. Efteråt berättade Oddevolds ordförande Peter Bjurström att händelsen var polisanmäl­d.

– Vi hade ordningsva­kter som identifier­ade killen. Det är polisanmäl­t, sa Bjurström till Bohuslänin­gen efter matchen.

Dagen efter matchen meddelade polisen att någon utredning inte kommer att startas. Anledninge­n var att den ungdom som kastade skon från läktaren var under 15 år.

Däremot kunde Oddevold ändå straffas efter incidenten. Klubben är nämligen som hemmalag ansva

Oddevolds ordförande

"Det känns bra att det inte blev något av detta. SVFF anser att vi inte brutit mot några regler varken före, under eller efter match. Peter Bjurström,

 ?? ?? I derbyt mellan Oddevold och FC Trollhätta­n kastades en sko in från läktaren och träffade Fct-spelaren Alen Kasumovic i huvudet.
I derbyt mellan Oddevold och FC Trollhätta­n kastades en sko in från läktaren och träffade Fct-spelaren Alen Kasumovic i huvudet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden