Bohusläningen

Fakta: Inför matchen

- BILD: HÅKAN FREDRIKSSO­N malrin@bohuslanin­gen.se

Evelina Persson, 26 år, har varit en startspela­re sedan hon kom till Rössö för drygt ett år sedan. Nu har hon också hittat sin roll i laget – på en helt ny position – lagom till söndagens viktiga seriefinal. – Nu är jag bara taggad och tycker att det ska bli rolig, säger hon.

Det var i september förra året som Rössö spetsade till truppen lagom till höstsäsong­en. Då klev innermittf­ältaren Evelina Persson in i laget och satte avtryck direkt. Detta genom att snabbt ta en startplats på innermittf­ältet.

Att det blev Rössö var inget svårt val för Evelina Persson, som har flera års erfarenhet från division 1-fotboll. Hon spelade senast med IS Halmia, i Halmstad.

– Jag tränade med olika klubbar i Bohuslän, innan jag valde Rössö, men kände ganska direkt efter en träning med laget att det skulle passa mig perfekt, säger hon.

– Det var väldigt lätt att komma in i truppen och alla var väldigt välkomnand­e mot mig.

När hon nu tittar tillbaka på året som gått känner hon att det har varit både roligt och motiverand­e. Hon känner att motivation­en för fotbollen har varit väldigt hög.

– Självklart har man alltid toppar och dalar. Men det här året har varit så roligt och det tror jag är en stor faktor till att det också gått bra för laget. Vi har en bra blandning av både rutinerade och yngre spelare. Det är flera av de yngre som verkligen har imponerat på mig på sistone. De vågar verkligen ta för sig, påpekar hon.

Evelina Persson, vars moderklubb är IFK Valla, känner att hon mer och mer hittat sin plats i laget. Även om det inneburit ett positionsb­yte för hennes del.

– Niklas (Christenss­on, tränare red.anm) är noga med att ta fram det bästa ur var och en av oss spelares kvalitéer. Det gör också att man känner sig trygg som spelare eftersom jag vet vad jag ska göra. Jag har alltid varit en defensiv mittfältar­e och därför var det inte helt oväntat att kliva ner som mittback, när flera av våra backar var borta. Jag gör det som är bäst för laget, säger hon och menar att som mittback får hon också möjlighet att vara fysisk, visa upp sin spelförstå­else och vara en spelfördel­are.

– Dessutom har jag tryggheten själv bredvid mig i form av Malin Skoglund.

På söndag väntar en viktig match för Rössö. Då ställs laget i en tidig seriefinal mot tabelltvåa­n Örebro. Evelina Persson menar att Örebro

Rebecka Christenss­on och Stella Ullberg var inte med senast mot Hallsberg men är nu igång och tränar. Freja Johansson, Sofia Olsson, Lisa Halldin och Linnea Kogsta saknas. I övrigt ska alla vara tillgängli­ga.

Tränarkomm­entar: ”Jag tror det kommer att bli en jämn match. Målet är att göra en maximal prestation och avsluta våren med en trepoängar­e”, säger tränare Niklas Christenss­on.

Att spela fotboll på division 1-nivå ska också fungera bra med vardagen, vilket det också gör för Evelina Persson. Förra året flyttade hon nämligen hem till Tjörn och började därefter jobba som lärare på lågstadiet. ”Det fungerar väldigt bra med fotbollen och jobbet som lärare”, säger hon.

är ett otroligt duktigt lag och att det inte kommer bli en lätt match för deras del.

– Vi har alltid jämna matcher mot dem. Men jag har en god känsla i kroppen. När jag var yngre kände jag alltid en viss typ av press när det skulle spelas sådana här viktiga matcher. Men nu är jag bara taggad och tycker att det ska bli roligt.

Har du någon speciell rutin som du gör inför matchen?

– Haha, jag är nog den mest orutinerad­e människan som finns. För mig är det bara viktigt att dricka mycket vatten, äta bra och sova ordentligt innan matchen. Det är mina tre bästa tips.

 ?? ??
 ?? ?? Evelina Persson missade några matcher i början av säsongen på grund av en skada. Men nu är hon redo för helgens seriefinal – i sin nya roll som mittback. BILD: HÅKAN FREDRIKSSO­N
Evelina Persson missade några matcher i början av säsongen på grund av en skada. Men nu är hon redo för helgens seriefinal – i sin nya roll som mittback. BILD: HÅKAN FREDRIKSSO­N
 ?? Malin Rindvik ??
Malin Rindvik

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden