Bohusläningen

Så firar kändisarna i Bohuslän midsommar

-

Matjessill, midsommars­tång, lekar, nubbe och så en lätt regnskur – det är några av alla måsten på midsommar. I alla fall enligt några av våra kändisar här i Bohuslän. Vi tog ett snack med åtta kultur- och sportprofi­ler om hur de spenderar årets stora sommarfest. Jack Vreeswijk, artist: Hur och var firar du midsommar?

– Jag firar hemma i Nordmanner­öd med frugan, svärfar och kanske något av barnen om de har tid och lust.

Vad ska en perfekt midsommar innehålla?

– En perfekt midsommar är väl vackert väder men det är sällan det händer. Annars så är det maten; Matjessill och inlagd sill med mycket gräs- och rödlök samt gräddfil. Färskpotat­is, västerbott­enost och finknäcke med extrasalta­t smör. Kall holländsk öl , Grolsch och en eller flera iskalla supar OP Andersson!

Jenny Alm, tidigare landslagss­pelare i handboll från Uddevalla: Hur och var firar du midsommar?

– Jag ska fira midsommar med mina vänner. Vart vi ska vara är inte bestämt ännu.

Vad ska en perfekt midsommar innehålla?

– God mat, trevligt sällskap och lite lekar. Jag tycker exempelvis att femkamp är roligt.

Isak Danielsson, spelar i bandet Tribe Friday, från Uddevalla: Hur och var firar du midsommar?

– Jag kommer fira midsommar ute i Storå med kollektive­t i (förhoppnin­gsvis) solen med hög musik och god mat. Vi kommer bara umgås och ha det mysigt samt göra blomsterkr­ansar, det är egentligen bara en ursäkt för oss att få kompisar att dra ut på landet till oss.

Vad ska en perfekt midsommar innehålla?

– En perfekt midsommar måste såklart innehålla en lätt regnskur precis när det inte spelar roll, god mat som du inte äter annars, flera sorters drickor, ett bord på en gräsmatta som står ostadigt, sommarskjo­rtor och gärna ett nattbad!

Palle Hammarlund, låtskrivar­e

 ?? ?? Artisten Jack Vreeswijk ska fira midsommar med familjen hemma i Nordmanner­öd. En perfekt midsommar för honom innehåller förutom fint väder bland annat matjessill, potatis och kall holländsk öl.
Artisten Jack Vreeswijk ska fira midsommar med familjen hemma i Nordmanner­öd. En perfekt midsommar för honom innehåller förutom fint väder bland annat matjessill, potatis och kall holländsk öl.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden