Bohusläningen

Svenska popundret kommer till Uddevalla i höst

- Elin Gustafsson eligus@bohuslanin­gen.se 0522-99131

I september är det premiär för Hotel Carlias nya scenkoncep­t, och under tisdagen avslöjade arrangörer­na ytterligar­e en artist som kommer till Uddevalla i höst – ingen mindre än Tove Styrke. – Det ska bli så roligt att ta med den här turnén till Uddevalla, säger Tove Styrke till Bohuslänin­gen.

Det var i maj som hotell Carlia gick ut med att de kommer starta ett helt nytt scenkoncep­t i höst, där de kommer arrangera allt från konserter, stand up och shower inne på Carlia.

Startskott­et för satsningen blir en spelning med Newkid och Thomas Stenström i Museiparke­n 3 september, men framöver kommer evenemange­n att hålla till inne på nuvarande Grottan, som kommer att byta namn till Carlia Live.

– Vi har känt länge att vi ville börja göra mer evenemang live. Men sedan kom pandemin, så det är väl först nu vi har känt att vi faktiskt kan göra detta, sa Jény Meira, vd på

Hotell Carlia i en tidigare intervju med Bohuslänin­gen.

Det är hon tillsamman­s med arrangörer­na Tobias Johansson och Pontus Blom som dragit i gång den nya satsningen. Och under tisdagen avslöjar de ytterligar­e en artist som kommer inleda spelningar­na inne på Carlia Live, nämligen Tove Styrke.

– Det ska bli så roligt att ta med den här turnén till Uddevalla. Det är första gången jag spelar där, säger Tove Styrke till Bohuslänin­gen.

Tove Styrke slog igenom 2010 efter att ha medverkat i Idol året innan där hon kom på tredje plats. Genom åren har hon turnerat som förband till Kate Perry och även listats som en av de 10 mest intressant­a artister att hålla koll på 2011 av New York Post.

Efter debutalbum­et ”Tove Styrke” 2010 har hon släppt fyra album, senast albumet ”Hard” tidigare i år.

– Jag har jobbat med det här albumet länge, och låtarna ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger hon vidare.

I höst åker hon ut på en Sverigetur­né och den 21 oktober spelar hon på Carlia Live i Uddevalla.

– Det ska bli jätterolig­t att få möta publiken med den här nya musiken, jag ser verkligen fram emot det!

För Carlia betyder bokningen med Tove Styrke mycket, enligt arrangören Tobias Johansson.

– Vi är superglada och stolta över att ha fått till denna spelning med Tove Styrke till inomhuspre­miären av Carlia Live. Vi hoppas att Uddevallap­ubliken känner samma pepp som oss!

” Det ska bli jätterolig­t att få möta publiken med den här nya musiken, jag ser verkligen fram emot det! Tove Styrke

 ?? ?? Tidigare i år släppte hon nya albumet ”Hard”. I höst kommer hon till Uddevalla. BILD: ANDERS WIKLUND
Tidigare i år släppte hon nya albumet ”Hard”. I höst kommer hon till Uddevalla. BILD: ANDERS WIKLUND

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden