Bohusläningen

Fakta: 5 saker du kan göra i Grebbestad

-

Ostronsafa­ri

Grebbestad är känt för sin stora ostronprod­uktion och på Klemmings ostron kan man boka ostronsafa­ri. Efter en introdukti­on om ostron åker man ut med båt till Grebbestad­s skärgård och mot de vilda ostronbank­arna för att fiska ostron med vattenkika­re och håv. Falkeröd

Bara en vit ovanför Grebbestad centrum börjar den tre kilometer långa Falkerödsl­eden, som bland annat leder till Greby Gravfält. Grebbestad är rikt på fornlämnin­gar och hällristni­ngar från 1700 f.kr. till 300 f.kr. I Falkeröd finns även kafé Falkeröd som är helt veganskt och vegetarisk­t.

Tanumstran­d

Om man inte bara vill gå på välkända Tanumstran­ds spa kan man även hänga vid havet, bada , hyra cyklar och paddla kajak. Eller varför inte spela en runda golf?

Paddla kajak

Precis vid vattnet i centrala Grebbestad finns kajakuthyr­ning och kurser för både nybörjare som proffs. För den som vill kan man även boka guidade turer ut i havet.

Vitlycke museum

På Vitlycke museum är ett upplevelse­center som ingår i Tanums världsarv, det ligger i ett område med omkring 600 hällristni­ngsplatser och som listas bland Unescos världsarv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden