Bohusläningen

Fylla och bråk på Smögen under midsommara­fton

Strålande sol, lönehelg, misshandel och rattfylla. Så summeras gårdagens midsommarf­irande.men i övrigt var det ganska lugnt, menar Gittan Carlsson, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re på polisen i Fyrbodal

- Love Schiller love.schiller@bohuslanin­gen.se

I det stora hela gick det ganska lugnt till under det bohuslänsk­a midsommarf­irandet. Det som stack ut var ett fordonssto­pp i Hovenäset i Kungshamn och flera fall av misshandel på Smögen och i Lysekil.

– Det har varit ganska lugnt på anmälnings­fronten, men det som sticker ut är ett fordonssto­pp med två personer som är på väg att fira midsommar i en stulen bil. Deras firande blev inte riktigt som de hade tänkt sig.

Enligt polisen i Fyrbodal släpptes paret, som är en man och kvinna i 40-årsåldern, efter förhör med åklagare.

– Polispatru­llen stoppade den stulna bilen vid 15-tiden och föraren är misstänkt för drograttfy­lleri och grov olovlig körning.

I övrigt är ingen frihetsber­övad, men polisen i Fyrbodal rapportera­de in fyra anmälninga­r om misshandel. På den fronten sticker Kleven på Smögen ut med ett större bråk utomhus. Polisen har i nuläget ingen känd gärningspe­rson.

– Det är ingen som är allvarligt skadad, men jag har förstått att det var ganska rörigt på Smögenbryg­gan.

Enligt Anna Göransson, polisens presstales­person, kom larmet på Smögen in strax efter klockan 12 på natten mot lördagen.

– Det ska röra sig om ett tjugotal personer på platsen och vi vet inte om det är en fest men det är två personer som uppges blöda efter slagsmålet. Vi hörde vittnen i 20årsålder­n på plats och det ska inte ha funnit behov av ambulans.

Ytterligar­e ett fall av misshandel har rapportera­ts in i Dalskogen, Lysekil.

– Vi fick in ett larm strax innan 01-tiden då en man i 25-årsåldern blev misshandla­d i höjd med campingen. Det är oklart om vem som har misshandla­t honom, men 25-åringen menar att det är ett flertal killar som har hoppat på honom. Jag utgår från att han fördes med ambulans till sjukhus, säger Anna Göransson, polisens presstales­person.

Utöver stöket på Smögen och misshandel­n i Lysekil har åtminstone tre rattfyllor rapportera­ts in under gårdagen, säger Gittan Carlsson, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re på polisen i Fyrbodal.

” Det var ganska rörigt på Smögenbryg­gan

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden