Bohusläningen

Två män åtalas för försök till grov utpressnin­g

- Andreas Engblom ae@bohuslanin­gen.se 0522-99200 Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

Två män med kopplingar till ett kriminellt mc-gäng åtalas vid Uddevalla tingsrätt misstänkta för att ha försökt pressa en man i Ljungskile på 200 000 kronor. ”Det kommer hända dåliga saker om du inte betalar”, ska männen bland annat ha sagt. Men själva förnekar männen brott.

Två män i 30–35-årsåldern har åtalats misstänkta för försök till grov utpressnin­g. Det var i början av maj i år som de två männen ska ha försökt pressa en man i Ljungskile på pengar.

De båda männen, som är medlemmar i ett kriminellt mc-gäng, ska först ha kommit till Ljungskile­bons hem och sökt honom där, men då han inte var hemma sökte de i stället upp honom på hans arbetsplat­s i Stenungsun­d.

Där ska de, enligt åtalet, under hot och våld ha försökt förmå mannen att betala en fiktiv skuld på 200 000 kronor. Bland annat ska de ha frågat mannen vad ett liv är värt för honom.

”Det kommer hända dåliga saker om du inte betalar”, ska männen ha sagt enligt åtalet.

Senare samma dag tog sig männen på nytt till Ljungskile­bons bostad. Men då hade Ljungskile­bon redan larmat polis och de misstänkta männen greps. De hade då på sig kläder med symboler som visade tillhörigh­eten till ett mc-gäng.

"Det kommer hända dåliga saker om du inte betalar.

Det ska männen ha sagt enligt åtalet.

Därför menar åklagare att utpressnin­gsförsöket ska betraktas som grovt, eftersom hotet mot Ljungskile­bon ”påtagligt har förstärkts genom anspelning på våldskapit­al”. Efter händelsen ska Ljungskile­bon

ha känt stor rädsla för sig och sin familj och har bott på annan ort.

De åtalade männen förnekar brott. Båda medger dock att de besökt Ljungskile­bon för att prata om en skuld som de menar att han haft till en av de åtalades syster. Däremot säger de att det inte ska ha förekommit några hot.

– Vi frågade om han tänkte göra rätt för sig. Han var införstådd med vad det gällde och var villig att betala, har en av de misstänkta sagt i förhör.

 ?? BILD: GABRIEL ANDERSSON ?? Två män misstänks för försök till grov utpressnin­g mot en man i Ljungskile. De båda männen förnekar brott.
BILD: GABRIEL ANDERSSON Två män misstänks för försök till grov utpressnin­g mot en man i Ljungskile. De båda männen förnekar brott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden