Bohusläningen

Tonåring åtalas – ska ha slagit vakt

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

Tonåringen avvisades från ett idrottseve­nt av en ordningsva­kt. Då ska han blivit våldsam och utdelat två slag i ansiktet mot den kvinnliga vakten och sedan fortsatt att misshandla henne. Nu åtalas tonåringen vid Uddevalla tingsrätt misstänkt för våld mot tjänsteman. Men själv förnekar han brott.

Det var i början av april i år som en tonåring under 18 år blev avvisad från ett idrottseve­nt av en ordningsva­kt på en ort på Orust.

Han ska då, enligt åtalet ha blivit våldsam och sparkat den kvinnliga vakten med två slag i ansiktet. Tonåringen ska sedan ha dragit ner kvinnan på marken och sparkat henne i bröstet, vilket orsakade ordningsva­kten smärta.

Enligt stämningsa­nsökan bevittnade­s händelsen av flera privatpers­oner. Den misstänkte tonåringen, som är hemmahöran­de på Orust, förnekar brott. Han åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt misstänkt för våld mot tjänsteman.

Bland åklagarens bevisning finns bland vittnesupp­gifter samt en polisanmäl­an. Den kvinnliga ordningsva­kten yrkar på 5 000 kronor i skadestånd för kränkning från den åtalade tonåringen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden