Bohusläningen

Villa brann ner till grunden på Skaftö

En brand utbröt i en villa på Skaftö under natten mot måndag. Branden var kraftig och räddningst­jänsten skickade en större styrka till platsen. Det gick dock inte att rädda byggnaden.

- Joakim Hulterströ­m joakim.hulterstro­m@gp.se

Det var vid 00.20-tiden som de första larmen kom in från Skaftö i Lysekils kommun. Enligt Ulrik Olsson, räddningst­jänstens vakthavand­e befäl, har man begett sig till platsen med styrkor från Lysekil, Uddevalla och Skaftö.

– Vi har precis kommit fram och har en fullt utvecklad brand. Det brinner ganska rejält, säger han klockan 00.50.

Branden ska ha startat i en altan och sedan spridit sig till byggnaden. Vid klockan 02 meddelar räddningst­jänsten att man gett upp att försöka rädda villan.

– Vi tog beslut om att låta det brinna ner under kontroller­ade former. Vi gjuter intilligga­nde fastighete­r med vatten nu, för skydd mot eventuella gnistregn, säger Olsson.

Har ni någon oro om att personer befann sig i byggnaden?

– Nej, det har vi inte, säger Olsson.

Polisen har varit på plats och meddelar att man inte misstänker brott i samband med branden. Ingen person ska heller ha kommit till skada, enligt vakthavand­e befäl Magnus Schildt.

Vid 06:20 var räddningst­jänsten kvar på plats med en styrka för bevakning, och räknade med att vara kvar under flera timmar på morgonen tills glöden hade lagt sig.

 ?? BILD: ERIK ZIENAU ?? Branden ska ha startat vid en altan och sedan spridit sig till byggnaden.
BILD: ERIK ZIENAU Branden ska ha startat vid en altan och sedan spridit sig till byggnaden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden