Bohusläningen

Så ska den hotade specialist­vården räddas

Hur Nu-sjukvården­s specialist­sjukvård ska bedrivas när dagens aktör Aleris lämnar har varit oklart. Nu har ett beslut fattats – och det lutar mot att Nu-sjukvården får göra det själva, rapportera­r Dalslännin­gen.

- Clara Tjärnberg clara.tjarnberg@bohuslanin­gen.se

Den viktiga specialist­sjukvården vid närsjukhus­en i Lysekil, Strömstad, och Bäckefors har varit hotad sedan det blev känt att Aleris, som bedriver vården i dag, valt att lämna vid avtalets slut den 31 oktober i år.

För några dagar sedan avbröts dessutom upphandlin­gen om vem som ska bedriva specialist­sjukvården därefter. Detta berodde på att det inte kommit in några anbud.

På torsdagsef­termiddage­n tog dock Norra hälso- och sjukvårdsn­ämnden ett beslut som leder till att Nu-sjukvården mest troligt kommer att driva specialist­sjukvården i egen regi.

– Vårt mål är att vi den 1 november ska ha löst det här, säger Linda Jansson (M), ordförande för Norra hälso- och sjukvårdsn­ämnden, till Dalslännin­gen.

Nu ska ansvarig tjänsteper­son tillsamman­s med Nu-sjukvården omgående ta fram förslag som kan säkerställ­a tillgången till nära specialise­rad vård i Fyrbodal.

 ?? ARKIVBILD: INGVAR SPETSMARK ?? Lysekils sjukhus.
ARKIVBILD: INGVAR SPETSMARK Lysekils sjukhus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden