Bohusläningen

Partner om pengar till mat”

-

för att undvika bråk och missnöje. Klokt ibland och andra gånger rejält problemati­skt.

Jag undrar vad som händer med dig när du tänker på att prata om pengar med din partner. Går det ett som ett larm i kroppen? Börjar du förminska problemet och påminna dig om allt bra

Har du frågor till GP:S relationse­xperter? Mejla din fråga till fraga@gp.se i relationen? Puttar du bort tankarna och sysselsätt­er dig med något annat? Självklart måste vi ha överseende med en del sidor och beteenden hos andra. I alla fall om vi vill ha fungerande, nära relationer. Vi har alla mindre trevliga vanor och drag. Som vi kan vara tacksamma över att folk står ut med. Men ditt problem är av praktiskt natur, inte personkemi­sk. Och behöver lösas. Är du ovan vid att stå upp för dina egna behov och gränser?

Jag föreslår i så fall att du förbereder vad du vill ha sagt. Tänk på att vara konkret, så att du är säker på att din kille förstår var du menar. Om du är för otydlig och svävande så får han inte chansen att fatta vad du vill. Börja inte ursäkta dig. Då blir det svårt för honom att veta hur viktigt detta är. Ta snacket så snart som möjligt. Din oro kan annars bli till irritation som växer till ilska. Som kommer ut i ett vulkanlikn­ande utbrott. Många konflikter blir stora bara för att man inte vågat ta de små bråken och tjafsen. Då kan det komma med massa dumma och elaka ord som sedan skymmer sikten för grundfråga­n.

Lycka till, jag tror det att det kommer gå fint!

 ?? ?? BILD: ANDREY POPOV
BILD: ANDREY POPOV
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden