Bohusläningen

Saga Fredgren visade vägen i heta toppmötet

-

I den tidiga seriefinal­en mellan Rössö och Örebro såg det länge ut som att laget som kunde hantera värmen bäst också skulle vinna matchen. Lagom till andra halvlek öppnade himlen sig och regnet öste ner. Då klev Saga Fredgren, 16 år, fram och satte det viktiga 1–0-målet.

En stekhet seriefinal väntade på Fridhemsva­llen – i dubbel bemärkelse.

Inte bara för att det var tabelletta­n Rössö som tog emot tvåan Örebro utan även för den tryckande värmen som infann sig på planen. När tillfälle gavs sprang spelarna ut till långsidorn­a för att dricka vatten eller svalka sig ur vattenhink­arna.

Där och då var frågan vilket lag som skulle hantera värmen allra bäst?

Örebro, som annars är ett passningss­kickligt lag, började matchen allra bäst och hade en del vassa chanser. Men allt eftersom matchen gick läste Rössö deras speluppbyg­gnad och kunde gå på kontringar. De vann boll på egen planhalva och satte fart mot mål.

Saga Fredgren hade en sådan chans men skottet räddades av målvakten. Anna Holmqvist hade tre frisparkar i ett bra läge, strax utanför straffområ­det, men träffade muren fler gånger än mål. Även Alice Hell Johansson hade ett bra läge när hon kom runt på sin kant – men även den fångade målvakten upp enkelt.

Bäst chans hade Vendela Stenberg när hon fick ett bra skottläge precis utanför straffområ­det. Men den tippade Örebro-målvakten ut och kunde plocka in själv.

0–0 stod sig därför till den välbehövli­ga pausvilan.

Saga Fredgren om den första och varma halvleken:

– Det var riktigt tufft med värmen. Fötterna brände och det gick knappt att få något saliv i munnen. Jag försökte att inte tänka så myck

 ?? ?? Rössö vann det stekheta toppmötet mot Örebro med 2–0 efter mål av Saga Fredgren (bilden) och Anna Holmqvist.
Rössö vann det stekheta toppmötet mot Örebro med 2–0 efter mål av Saga Fredgren (bilden) och Anna Holmqvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden