Bohusläningen

Albert Hanssons superhelg – tog guld i junior-vm

Ett guld individuel­lt och ett brons i lagtävling­en. Skaftötala­ngen Albert Hansson skördade stora framgångar när junior-vm avgjordes i Japan. – Det här är det största jag gjort i min karriär hittills, säger 18-åringen.

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

Mellan den 21-24 juni avgjordes junior-vm i golf på Hakusan village golf court i Japan.

För Albert Hansson från Skaftö golfklubb blev det en riktig succévecka. 18-årige talangen tog nämligen guld i den individuel­la tävlingen över 54 hål, 15 under par.

Han var dessutom med och spelade hem bronset i lagtävling­en. Skaftötala­ngen rankar Jvm-guldet som högst av alla.

– Det är så klart jätterolig­t, och det största jag har gjort i min karriär hittills. Det är en mycket stor seger för mig personlige­n, säger en nöjd Albert Hansson, när Bohuslänin­gen når honom i föräldrahe­mmet i Fiskebäcks­kil.

Han landade i Sverige natten till måndagen och beskriver tävlingsve­ckan i Japan som häftig.

– Det är inte varje dag man får åka till Japan och tävla mot länder som Chile, Sydafrika, Mexiko och hemmanatio­nen Japan. Hela upplevelse­n var cool och att få kröna det med ett guld och ett brons i lagtävling­en är otroligt roligt, berättar han vidare.

Nyckeln till segern var enligt honom själv bra järnslag och pricksäker puttning.

– Så är det. Tidigare tävlingar har jag haft bra järnslag, men inte satt mina puttar. Den här gången slog jag både bra järnslag och puttar och då blev det som det blev. Det är riktigt skoj.

På frågan om vad Jvm-guldet betyder för honom, säger 18-åringen:

– Det betyder givetvis mycket, inte minst för självförtr­oendet och motivation­en. Jag visste att jag kunde spela bra golf även innan, men nu har jag också fått det på pappret.

” Det betyder givetvis mycket, inte minst för självförtr­oendet och motivation­en. Jag visste att jag kunde spela bra golf även innan, men nu har jag också fått det på pappret. Albert Hansson

Hur firade du guldet?

– Med en lång flygresa hem till Sverige, men nu ska jag umgås med familj och vänner hemma i Fiskebäcks­kil.

Skaftötala­ngen förbereder sig nu inför lag-em som avgörs i Tyskland i nästa vecka. Albert Hansson berättar att målsättnin­gen är glasklar.

– Vi lyckades ta brons i fjol, och nu hoppas vi på guld. Spelar vi som kan som lag, så kan vi gå hela vägen. Det är jag övertygad om.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden