Bohusläningen

Tips för att badplatsen ska bli en lönsam affär

- Angående badplatsen i Vivi-anne och Thomas Överdahl

Hällebäck som eventuellt kommer att läggas ner. Detta är en oerhört populär badplats hela året om. Hur många av er på Uddevalla kommun har varit här för att se alla glada besökare en varm sommardag/kväll? Vinterbada­re finns, turister från Sverige och även Europa kommer hit årligen.

Dykare från Sverige och andra länder återkommer till Hällebäck varje vecka året om för att dess fauna är så unik, och för att det är så klart vatten. Det är välstädat och lättillgän­gligt. På eftermidda­gar och kvällar kommer familjer hit för att njuta av havet, bada, leka, umgås samt äta något gott på en omtyckt och vacker plats.

Allt detta genererar till att alla dessa människor behöver handla mat, bensin, boende med mera i vårt närområde som i sin tur gynnar Uddevalla kommun. Vi har bott här några år och har sett hur väl ni sköter vår badplats. Har även tänkt på att det finns förslag på arbeten som ni kan minimera arbetskraf­ten på på vår strand, för att på så sätt få ha den kvar i er omsorg.

Städning varje vecka kan bli varannan vecka och färre personer som kommer (nu är det fem till sex personer varje gång, lite mycket till denna lilla strand).

Ej slå gräset alls, på större slänt upp till vitt hus, där är ändå ingen som leker eller rör sig.

Ej slå gräset alls, på området rakt fram, upp mot skogen, där är aldrig någon heller.

Fyll på sand vartannat år. Gör parkeringe­n till betalparke­ring, det är så många som åker hit varje år. En lönande affär.

Vi som bor här skulle bli väldigt glada om ni framför allt läser hela insändaren och ger ett svar. Vi vill även att ni ska fortsätta sköta vår kommunala badplats i befintligt skick. Vem ska annars ta hand om skräp, toalettbes­ökares ”rester” och andra problem som kommer att uppstå om ni inte tar det ansvaret?

 ?? BILD: ERIK ZIENAU ?? Badplatsen i Hällebäck.
BILD: ERIK ZIENAU Badplatsen i Hällebäck.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden