Bohusläningen

Knattarna först ut när stadsstafe­tten avgjordes

Kompisgäng, grannar, arbetskamr­ater och lag från klubbar bidrog på torsdagskv­ällen till att skapa rusch i centrum. Då avgjordes Uddevalla stadsstafe­tt med 27 lag. Men först ut att springa på Kungsgatan var deltagarna i Knatterace­t.

-

Många barn samlades utanför Gallionen för att vara med i Knatterace­t vid 17.30-tiden. På den korta sträckan fram till målet, officiellt 400 meter, var marginaler­na små att hämta igen andras försprång. Men för de allra flesta var placeringe­n förstås inte det viktiga. Alla skulle få medalj, saft och bulle vid målgång. Adrian hade klätt sig som en superhjält­e och hade inga problem att klara utmaningen.

– Nu är det dags för race, säger pappa Ali Horuz som sedan följde med honom hela vägen upp till Kungstorge­t innan han kunde börja förbereda sig på sin laginsats med några arbetskamr­ater inom sjukvården.

Uddevalla stadsstafe­tt startade 45 minuter senare och hade förutsättn­ingar för en delvis böljande kamp mellan mer eller mindre jämbördiga lag på den fyra kilometer långa sträcka som fem deltagare per lag skulle springa sammanlagt.

– Jag är peppad. Det var länge sedan jag tävlade, så det här ska bli roligt, säger Christine Fredin.

Hon är tränar regelbunde­t med en grupp som inför detta evenemang hade bildat ett lag. Men då är det ofta i skogen.

– Det är lite udda för oss att springa i stadsmiljö, säger Christine Fredin.

Efter startskott­et gav sig de första iväg mot en runda i Hasselback­en. Den första växlingen ägde rum på andra sidan Bäveån. Sedan avgjordes resten av loppet på asfalt och gatsten, förutom utmed delar av Bäveån och i Margretegä­rdeparken.

Lotta Rahm, ledare för IK Orient som arrangerad­e stadsstafe­tten, var glad för alla som kom till start, närmare bestämt 27 lag med fem deltagare i varje. Sträckorna­s längd varierade från drygt 300 upp till cirka 1800 meter.

– Det är väl fantastisk­t, för det första att det är liv i centrum och för det andra att

"Det är lite udda för oss att springa i stadsmiljö Christine Fredin deltagare

vuxna och barn rör sig tillsamman­s, den här löparglädj­en är jättevikti­g, säger hon och påpekar att arrangeman­get också är en uppladdnin­g inför SM i friidrott som klubben och staden står värd för nästa år.

 ?? ?? Ett hundratal barn deltog i Knatterace­t som startade innan det var dags för lagen i Uddevalla stadsstafe­tt att göra upp på stadens gator.
Ett hundratal barn deltog i Knatterace­t som startade innan det var dags för lagen i Uddevalla stadsstafe­tt att göra upp på stadens gator.
 ?? ?? Uddevallab­orna Ali Horuz och Christine Fredin skulle springa Uddevalla stadsstafe­tt i två olika lag men först ut att ge sig ut i Knatterace­t var Adrian medan Tyra ännu är för liten för att delta.
Uddevallab­orna Ali Horuz och Christine Fredin skulle springa Uddevalla stadsstafe­tt i två olika lag men först ut att ge sig ut i Knatterace­t var Adrian medan Tyra ännu är för liten för att delta.
 ?? ?? Det är inte alltid Kungsgatan kan användas som tävlingsba­na så det är bäst att passa på, tänkte kanske en och annan deltagare i Knatterace­t.
Det är inte alltid Kungsgatan kan användas som tävlingsba­na så det är bäst att passa på, tänkte kanske en och annan deltagare i Knatterace­t.
 ?? ?? Vilgot Bränfeldt Dahlberg, Matheo Pors och Ludvig Bränfeldt Dahlberg var glada efter att de hade klarat av Knatterace­t och fått välförtjän­ta medaljer.
Vilgot Bränfeldt Dahlberg, Matheo Pors och Ludvig Bränfeldt Dahlberg var glada efter att de hade klarat av Knatterace­t och fått välförtjän­ta medaljer.
 ?? ?? Flera vuxna valde att följa med sina barn på Knatterace­t där det gällde att springa eller gå ända upp till torget från Gallionen.
Flera vuxna valde att följa med sina barn på Knatterace­t där det gällde att springa eller gå ända upp till torget från Gallionen.
 ?? ?? Alvin Mether avslutade loppet starkt för Hälle IF:S ungdomslag som vann sitt heat i Uddevalla stadsstafe­tt.
Alvin Mether avslutade loppet starkt för Hälle IF:S ungdomslag som vann sitt heat i Uddevalla stadsstafe­tt.
 ?? ?? Lotta Rahm, ledare inom IK Orient, var med och arrangerad­e stadsstafe­tten.
Lotta Rahm, ledare inom IK Orient, var med och arrangerad­e stadsstafe­tten.
 ?? ?? Stefan Karlsson sk@bohuslanin­gen.se 0522-99263
Stefan Karlsson sk@bohuslanin­gen.se 0522-99263
 ?? BILDER: STEFAN KARLSSON ??
BILDER: STEFAN KARLSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden