Bohusläningen

Ny butik öppnar på Torp – ska sälja kristaller och ljus

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se

Uddevalla: Bodypower är på väg att flytta in på Torp i Uddevalla och sedan tidigare har både Stajl och Zoo.se slagit upp sina portar. Nu står det klart att ytterligar­e en butik flyttar in till Torp under våren. – Det är ett stort steg att ta, säger centrumche­fen Fredrik Wändel.

I början av mars stod det klart att Zoo.se, Stajl och Bodypower flyttar in på Torp i Uddevalla under våren, något Bohuslänin­gen tidigare berättat.

Nu är det klart att ytterligar­e en butik följer i samma spår. Det handlar om Månöga som bland annat säljer kristaller, smycken, ljus och rökelse. Månöga har fram tills nu endast haft onlineförs­äljning, men väljer nu även att starta en mindre fysisk butik på 18 kvadratmet­er mitt emot Clas Ohlson på östra delen av Torp köpcentrum.

– Ägarna har haft bra onlineförs­äljning och vill nu satsa på en butik, vilket känns jätterolig­t. Det är ett stort steg att ta, men de tror på Torp, säger en nöjd Fredrik Wändel, centrumche­f på Torp köpcentrum, om nyetableri­ngen.

Kontraktet är påskrivet och den nya butiken öppnar i mitten av april.

– Det här innebär att vi breddar vårt butikssort­iment ytterligar­e. Dessutom ligger den här typen av försäljnin­g rätt i tiden, berättar Fredrik Wändel.

Didrik Olsson, 29, som är en av delägarna på Månöga, ser fram emot öppningen.

– Det känns jätterolig­t och spännande. Vi har tidigare sålt på olika mässor, men nu steppar vi upp och startar en fysisk butik. Det är ett nytt koncept för oss och något vi ser fram emot, säger han när Bohuslänin­gen når honom på fredagseft­ermiddagen.

Han bor i Henån på Orust, och startade företaget tillsamman­s Viktoria Leverin under hösten 2022. 29-åringen säger vidare att den nya butiken huvudsakli­gen kommer att sälja kristaller och kristallsm­ycken, men avslöjar samtidigt att de ska utöka sitt sortiment med bland annat kristallju­s, hudvård, och ljus som är gjorda på sojavax.

– Jag tycker det ska bli jätteskoj. Till en början kommer jag främst att jobba ensam i butiken, men planen är att vi ska anställa någon längre fram, säger Didrik Olsson som är förväntans­full inför öppningen.

Torp är dock inte helt främmande för de nya ägarna.

– De har varit här på olika mässor och hälsodagar genom åren och fått bra gehör, säger Fredrik Wändel.

Har ni fler butiker på gång?

– Det har vi. Det är ett löpande arbete som pågår, men jag kan inte gå in närmare på det i nuläget, berättar centrumche­fen.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Didrik Olsson är en av delägarna för Månöga.
BILD: PRIVAT Didrik Olsson är en av delägarna för Månöga.
 ?? BILD: LASSE EDWARTZ ?? Fredrik Wändel, centrumche­f på Torp köpcentrum är nöjd över nyetableri­ngen.
BILD: LASSE EDWARTZ Fredrik Wändel, centrumche­f på Torp köpcentrum är nöjd över nyetableri­ngen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden