Bohusläningen

Rizzo går i konkurs – har butik på Torp

- Andreas Engblom ae@bohuslanin­gen.se

Uddevalla: Väsk- och accessoark­edjan Rizzo har begärt sig själv i konkurs. Kedjan har bland annat butik på Torps köpcentrum. ”Otroligt sorgligt”, säger bolagets vd i ett pressmedde­lande.

På onsdagen ansökte Rizzo group om att försätta sig själva i konkurs. Butikskedj­an – som bland annat säljer väskor, handskar och accessoare­r – finns på flera orter runtom i landet och även i Norge. En av butikerna finns på Torps köpcentrum i Uddevalla.

”Det är ett otroligt sorgligt beslut, inte minst för vår personal, våra leverantör­er och partners. Vi är många som har kämpat hårt”, säger Helena Morland, vd för Rizzo Group AB i ett pressmedde­lande.

Rizzo på Torp höll öppet under onsdagen, då också de anställda informerad­es. Men vad som händer med butiken framöver är i nuläget oklart.

Orsaken till konkursen är brist på likvida medel – att verksamhet­en inte kan täcka sina kostnader och fortsätta bedriva verksamhet. Enligt pressmedde­landet från Rizzo group har många personer i ledande ställning lagt ner mycket tid och kraft på att hitta en lösning och förra sommaren genomförde­s en nyemission, det vill säga att ett bolag ger ut nya aktier, för att få nytt kapital in i bolaget.

”Jag kan med tungt hjärta säga att vi gjort allt vi kan för att rädda Rizzo men nu går det inte längre”, säger bolagets tidigare styrelseor­dförande i pressmedde­landet.

Bolaget har fortfarand­e tillgångar uppger Rizzo group, bland annat i form av varumärken och en stor kunddataba­s. Styrelsen hoppas nu att en konkursför­valtare kan göra något konstrukti­vt med de värden som finns inom bolaget.

160 arbetstill­fällen berörs av konkursen.

 ?? BILD: BJÖRN BJUGGREN ?? Butikskedj­an Rizzo går i konkurs. Kejdan har bland annat en butik på Torps köpcentrum.
BILD: BJÖRN BJUGGREN Butikskedj­an Rizzo går i konkurs. Kejdan har bland annat en butik på Torps köpcentrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden