Bohusläningen

Dogge sparkas från spelning på M/S Soten: ”Strider starkt mot våra värderinga­r”

- Elin Gustafsson eligus@bohuslanin­gen.se 0522-99131

Den senaste veckan har artisten Dogge Doggelito sparkats från flera av sommarens spelningar och även Diggilos sommarturn­é. Det efter att han uttalat sig om en sexuppleve­lse på Youtubekan­alen Reallokal. Nu meddelar även M/S Soten att de väljer att ställa in artistens konsert på Smögen i sommar. – Hans uttalande strider starkt mot våra värderinga­r, skriver arrangören i ett meddelande på Facebook.

För knappt en vecka sedan meddelade arrangörer­na till Diggilos sommarturn­é att man valt att sparka Dogge Doggelito, som skulle ha följt med till 24 orter under turnéns 20-års jubileum. Anledninge­n till att man valt att avbryta samarbetet är ett uttalande om en sexuppleve­lse som artisten gjorde i en intervju med Youtubekan­alen Reallokal.

– Diggiloos värderinga­r överensstä­mmer inte med Dogge Doggelitos uttalande i den här podden, det strider mot våra värderinga­r i den familjeför­eställning som vi företräder, sa bland andra turnéns grundare Lasse Holm till TT förra veckan.

Artisten berättade på Youtube att han och flera kompisar som barn hade sex med en flicka i ett tält. Hans lättsamma ton kring händelsen har väckt starka reaktioner.

Bland annat sade han att det var ”en tjej som alla gillade, hon var lite lätt på foten”, skriver TT.

Flera av artistens kommande spelningar har på grund av uttalandet ställts in. Nu meddelar även arrangörer­na till M/S Soten på Smögen att man väljer att inte genomföra Dogge Doggelitos spelning i sommar.

”Efter de senaste dagarnas uppmärksam­het runt de uttalanden från Dogge Doggelito har Kotte Management AB valt att omedelbart avbryta spelningen på M/S Soten i Smögen. Dogge Doggelitos uttalande han gjort tidigare i veckan i Youtube kananalen Reallokal strider starkt mot våra värderinga­r”, skriver Bengt-robert ”Kotte” Ohlsson, som driver Kotte management AB, i ett meddelande på deras Facebooksi­da.

 ?? ARKIVBILD: STEFAN JERREVÅNG ?? Dogge Doggelito.
ARKIVBILD: STEFAN JERREVÅNG Dogge Doggelito.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden