Bohusläningen

Stor kedja stänger sin butik på Torp: ”Jättetråki­gt”

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se

Uddevalla: Under tisdagen meddelade skönhetske­djan The Body Shop att de lägger ner sina butiker i Sverige, bland annat på Torp köpcentrum i Uddevalla. Nu står det klart att ytterligar­e en kedja stänger sin butik på Torp. – Det är så klart jättetråki­gt, säger Fredrik Wändel, centrumche­f på Torp.

Månöga, Zoo.se, och Stajl. Under de senaste veckorna har flera nya butiker valt att etablera sig på Torp köpcentrum i Uddevalla. Lägg därtill att även Bodypower är på väg att öppna en butik i början av maj, något Bohuslänin­gen tidigare skrivit om.

Samtidigt som flera nya butiker har valt att etablera sig på Torp väljer skokedjan Deichmann, som har funnits på Torp i ett par år, att stänga sin butik i Uddevalla. Den tyska skokedjan stängde redan under tisdagen. Det bekräftas av Fredrik Wändel, centrumche­f på Torp.

– Det stämmer och det är så klart jättetråki­gt. De har valt att inte förlänga sitt kontrakt med oss, men kedjan lever vidare, säger han.

Beskedet om att Deichmann stänger kom några timmar efter att skönhetske­djan The Body Shop meddelat att de stänger sina butiker i Sverige, bland annat på Torp. Under en extrainsat­t bolagsstäm­ma den 10 april togs beslutet att ansöka om likvidatio­n för The Body Shop Svenska AB. Det framgår av bolagsstäm­mans protokoll som Market har tagit del av.

”Efter vederbörli­gt och noggrant övervägand­e, föreslog och beslutade aktieägare­n att bolaget ska träda i frivillig likvidatio­n ….” står det bland annat i protokolle­t.

Men alla Body Shop-butiker berörs inte. Vissa butiker drivs av franchise-tagare och är därmed separerade från bolaget som nu ska likvideras.

– Det är jättesvårt att säga något om det, och vi vet heller inte om någon kommer att köpa konkursboe­t. Vi får helt enkelt se vad som händer, säger Fredrik Wändel.

Centrumche­fen berättar vidare att de har varit medvetna om Deichmanns beslut ett tag.

– Så är det, de har valt att göra så och mycket mer än så vet jag inte.

Några nya butiker är inte på väg in att flytta in till Torp i nuläget.

Däremot kommer Ur och Penn att byta lokal på Torp.

– De flyttar från den gamla delen av Torp till den nya delen. Det är en likvärdig lokal, men det är ett nytt läge.

Deichmann grundades 1913 och har 4 600 butiker i 31 länder och omkring 48 000 anställda.

 ?? BILD: BJÖRN BJUGGREN ?? Den tyska skokedjan Deichmann stänger sin butik på Torp köpcentrum i Uddevalla.
BILD: BJÖRN BJUGGREN Den tyska skokedjan Deichmann stänger sin butik på Torp köpcentrum i Uddevalla.
 ?? BILD: LASSE EDWARTZ ?? Orsaken är att kedjan har valt att inte förlänga kontraktet med Torp, menar centrumche­fen Fredrik Wändel.
BILD: LASSE EDWARTZ Orsaken är att kedjan har valt att inte förlänga kontraktet med Torp, menar centrumche­fen Fredrik Wändel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden