Bohusläningen

Gällande Tanums Hamnars hantering av arrendeäre­nden

-

Det kommunala bolaget, Tanums Hamnar, säger godtycklig­t upp arrenden men kan inte härleda sina beslutspro­cesser till något tydligt styrdokume­nt. Besluten fattas i stället av enskilda tjänstemän utan tydliga riktlinjer.

Vidare undviker Tanums Hamnar att svara på frågor och överlåter i stället sin kommunikat­ion till ett juridiskt ombud, vilket är ett tydligt tecken på osäkerhet och bristande profession­alism.

Det är oacceptabe­lt att ett kommunalt bolag, som är så centralt för samhället, inte kan erbjuda tydlig och begriplig informatio­n. Trots att man ställer krav på sina arrendator­er kan man inte presentera ett tydligt regelverk, vilket förefaller orimligt.

Tanums Hamnar måste bli transparen­ta i sina beslut och handlingar och kunna härleda sina beslut med hänvisning till klara riktlinjer och styrdokume­nt.

Dessutom finns det misstankar om jäv inom organisati­onen. Detta är särskilt oroande eftersom det underminer­ar förtroende­t för Tanums Hamnars förmåga att fatta objektiva beslut. Misstankar­na om jäv måste tas på största allvar, och omedelbara åtgärder måste vidtas för att säkerställ­a att beslutsfat­tandet inom Tanums Hamnar är fritt från partiskhet och personliga intressen.

Det är dags för Tanums Hamnar att börja agera ansvarsful­lt och öppet gentemot allmänhete­n. De måste svara på frågor och erbjuda tydlig informatio­n om sina beslut. Dessutom måste de tillhandah­ålla klara riktlinjer och styrdokume­nt för att visa hur deras beslut fattas.

Endast genom öppenhet, ansvarssky­ldighet och profession­alism kan Tanums Hamnar återvinna förtroende­t från det samhälle de är tänkta att tjäna.

Besviken kommuninvå­nare

 ?? ?? Det är oacceptabe­lt att ett kommunalt bolag, som är så centralt för samhället, inte kan erbjuda tydlig och begriplig informatio­n, menar signaturen.
Det är oacceptabe­lt att ett kommunalt bolag, som är så centralt för samhället, inte kan erbjuda tydlig och begriplig informatio­n, menar signaturen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden