Bohusläningen

Vill ha ett svar – blir det en storskola i Sotenäs?

-

Replik

på ”Storskola i Sotenäs-sex skolor läggs ner?”.

Kommunalrå­det Mancini och det tidigare opposition­srådet Wall svarade nyss på en insändare som gjorde mig väldigt konfundera­d. Frågan handlade om att Socialdemo­kraterna tydligen skulle lägga ner ett antal skolor i kommunen och bygga en ny storskola. De båda toppolitik­erna skriver i sitt svar följande:

”Det finns inga beslut om att lägga ner några skolor eller bygga en storskola”. Vidare kan vi läsa att ”Det som har tagits beslut om är att hitta en bra plats för en framtida skola”. Längre ner i svaret hoppas Socialdemo­kraterna på en bred uppgörelse om en ny skola ska byggas men så långt har man ”inte kommit i processen ännu”. Vad är det då egentligen som de båda företrädar­na menar? Jo gott folk, man kan lätt läsa mellan raderna att någon ny skola inte klubbats igenom men att man förbereder för en sådan eftersom det är Socialdemo­kraternas

intentione­r att så ska ske.

Vidare kan man tolka ut från svaret att man inte kommit längre i processen ännu, ytterligar­e ett förtydliga­nde om att så är dess önskan. Alliansens olika partier har i flera år lovat att slåss för att bevara småskolorn­a och det får vi hoppas att de står fast vid men vad menar egentligen Socialdemo­kraterna och samarbetsp­artierna Miljöparti­et,

Vänsterpar­tiet och Demokratir­esan? Kan ni bara svara på frågan, vill ni arbeta för att få till stånd en nedläggnin­g av befintliga skolor och ersätta med en ny storskola? Vi som röstade i valet vill ha ett svar, inga slingriga förklaring­ar. Bara ett ja eller ett nej till om målet är att ersätta småskolorn­a med en ny storskola!

Ytterligar­e en orolig Sotenäsbo

 ?? BILD: JULIA FORSBERG ?? Frågan handlade om att Socialdemo­kraterna tydligen skulle lägga ner ett antal skolor i kommunen och bygga en ny storskola, uttrycker signaturen.
BILD: JULIA FORSBERG Frågan handlade om att Socialdemo­kraterna tydligen skulle lägga ner ett antal skolor i kommunen och bygga en ny storskola, uttrycker signaturen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden