Bohusläningen

Pressklipp

-

Fattigdom mer än pengar

Kanske, tänker jag, vore det bättre att börja tala om fattigdom på ett annat sätt; mer som en sorts resursmäss­ig undernärin­g? Det börjar med att man är kort om pengar, ja, men övergår snart till ett bristtills­tånd och kommer att prägla allt man är och gör, en nedbrytand­e olöslig minusmatem­atik: Hur ska det gå ihop?

Lisa Magnusson i Dagens Nyheter (ob liberal)

Ja till skyddsjakt på skarv

Som alltid när djur och människa stångas om samma utrymme och konkurrera­r om samma resurser, så blir det lätt hätsk stämning och det är viktigt att hitta en balans, för skarven må vara problemati­sk, men utrotas ska den såklart inte. Däremot är det ett måste att länsstyrel­se, kommun, Naturvårds­verket och andra instanser är lyhörda för människors farhågor. Och att skyddsjakt beviljas när skyddsvärd­et är stort.

Karin Bergkvist i Gefle Dagblad (ob liberal)

Hur kan Schulman med?

Hur kan Alex Schulman som är en vit, medelålder­s, rik, privilegie­rad man som dessutom gjort sig känd för att inte vara rädd för att stöta sig med folk, ha mage att kritisera Greta Thunbergs metoder när han själv inte fullt ut tar vara på den maktpositi­on han själv besitter?

Sofia Mirjamsdot­ter i Västerbott­ens-kuriren (frisinnad liberal)

Det räcker med döda barn nu

Samhället kommer aldrig helt kunna förhindra att barn blir dödade i sina hem. Inte ens det mest finmaskiga av skyddsnät kan fånga upp alla fall. Därmed inte sagt att man ska ge upp, det finns inga alternativ till en nollvision.

Tomas Karlsson i Länstidnin­gen Södertälje (centerpart­istisk)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden